אגרול צמחוני

אגרול צמחוני 5.00/5 (100.00%) 1 vote

 

אגרול במילוי ירקות

את המתכון הזה כל אחד יכול להכין והוא לא דורש יותר מדי זמן.

המתכון הזה משאיר לכם יד חופשית ובכל פעם שתכינו אותו תוכלו לגוון ולשנות את המילוי בכל ירק שתבחרו כל עוד שדאגתם לסנן

את המילוי מנוזלים לאחר בישולו.

המצרכים עבור אגרול במילוי ירקות

  • 7 דפי בצק פילו – דף אחד לכל אגרול (אם הבצק קפוא יש להפשירו במקרר 24 שעות מראש).
  • שמן קנולה לטיגון עמוק.
  • 1 כפית רוטב סויה.
  • 1 כפית סוכר.
  • מעט מלח.
  • 1 בצל קטן – פרוס לרצועות דקות.
  • 2 גזרים – קלופים ומגוררים גס / אפשר גם לחתוך למקלות דקים.
  • 1/4 כרוב לבן -קצוץ לרצועות דקות.
  • 1 שן שום כתושה.
  • לרוטב- רוטב צ'ילי מתוק / חריף.
  • דבק לסגירת האגרולים – מערבבים בקערה: 1 כף קמח עם 3 כפות מים (יוצרים משחה חלקה ודביקה).

הוראות ההכנה

מכינים את המילוי

  • במחבת מחממים כף שמן, ומטגנים בצל עד שהוא מזהיב מעט, מוסיפים את השום, הגזר והכרוב ומטגנים כדקה.
  • מוסיפים את רוטב הסויה, כפית סוכר ומעט מלח, מבשלים את המילוי עוד כ-2 דקות ומסירים מהאש להתקררות.
  • מסננים את המילוי מנוזלים.
  • אפשר להתחיל לגלגל רק כשהמילוי קר.

מגלגלים ומטגנים

  • לוקחים את דפי הפילו ומקפלים כל דף ל-2 לאורך.
  • מניחים כ-2 כפות מילוי בתחילתו של כל דף – משאירים מרווח של 2 ס"מ מכל צד, גם מההתחלה.
  • מקפלים פנימה את השוליים של הדף , כך שיכסו את המילוי בצדדים (ניתן לראות בתמונה שלמטה).
  • מורחים את פסי השוליים  ב"דבק" שהכנו וגם את קצוות הבצק (לסגירה טובה).
  • מגלגלים את האגרול וסוגרים אותו היטב.

גלגול-אגרול

  • את האגרולים המגולגלים מסדרים בצלחת ומכניסים למקפיא לכחצי שעה.
  • מחממים סיר עם שמן קנולה לטיגון עמוק (שמן בגובה של כ-4 ס"מ לפחות).
  • כאשר השמן חם מתחילים בטיגון האגרולים עד שהם זהובים ופריכים.
  • מומלץ לטגן בנגלות של 2-3 ולא יותר על מנת לשמור על חום השמן.
  • מעבירים לנייר סופג ומגישים בליווי רוטב צ'ילי.

גיוונים לאגרול צמחוני

ניתן להוסיף למילוי פטריות, נבטים, גמבה בשלל צבעים ואפילו אספרגוס.

בתאבון!

 

כתיבת תגובה