אוזני המן

אוזני המן 5.00/5 (100.00%) 4 votes

אוזני המן במילוי נוטלה

אוזני המן במילוי שוקולד נוטלה

חג פורים חג פורים חג גדול לילדים, וגם לילדים הגדולים שבינינו .

החג הזה הוא האהוב עליי מכל חגי ישראל, סוף סוף חג שמח ומבדר.

ומה טוב אם נשאר לנו בבית קצת שוקולד נוטלה, ושאריות של בצק פריך מתוק מהמקפיא, אפילו לא צריך להתאמץ יותר מידי רק להפשיר את הבצק וליצור לנו אוזני המן מעולות ושוקולדיות.

במקרה שלי היה לי מזל כי נשארו לי קצת שאריות מאפיה קודמת, ולכן השתמשתי בבצק המוכן אבל כמובן שאני חושבת עליכם ובכל זאת אעלה את המתכון המלא (כולל הבצק) לאוזני המן במילוי שוקולד נוטלה.

מצרכים להכנת בצק אוזני המן:

  • 2 כוסות + 2 כפות קמח מנופה.
  • 100 גרם אבקת סוכר (שקית).
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות.
  • 1 ביצה.
  • 1 כפית של קליפת תפוז מגוררת (זסט).
  • 1/4 כפית מלח.
  • 1 כפית תמצית וניל.

מצרכים למילוי וקישוט:

  • חצי צנצנת שוקולד נוטלה.
  • אבקת סוכר.

איך מכינים אוזני המן? – שלב שלב

  • מכניסים למעבד מזון את כל חומרי הבצק, ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית, אפשר גם להכין באופן ידני (אני עושה כך).
  • מוציאים את התערובת ממעבד המזון ודוחסים (לשים) לקבלת כדור בצק אחרי, מכניסים למקרר לכשעה.

מילוי-שוקולד-נוטלה

  • ממלאים שקיק זילוף במילוי שוקולד הנוטלה ( אם אין אפשר למלא את אוזני ההמן בעזרת כפית) .

**טיפ: למילוי שק הזילוף בקלות מלבישים אותו על כוס וממלאים בקלות (כמו בתמונה).

  • מחממים תנור ל 180 מעולות.
  • אחרי שהבצק התקרר מרדדים אותו בין שני ניירות אפיה עד לקבלת בצק בעובי של כ 1/3 ס"מ.
  • קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס,  את שאריות הבצק שנשארו ניתן לרדד ולהשתמש בשנית לאחר קירור.
  • במרכז כל עיגול בצק מזלפים עם שק הזילוף גבעונת של שוקולד נוטלה (שימו לב לא להגזים עם המילוי כדי שאוזני  ההמן לא יפתחו באפיה).

אוזני-המן-לפני-אפיה

  • מקפלים למשולש כל עיגול ומהדקים הייטב את הקצוות  כדי שלא יפתחו באפיה (המילוי צריך רק להציץ).
  • מסדרים את אוזני ההמן על תבנית עם נייר אפיה, ואופים למשך כ-20 דקות, עד שאוזני ההמן משחימות מעט.
  • מוציאים מהתנור ומניחים לאוזני ההמן להתקרר.
  • אחרי שאוזני ההמן התקררו , בוזקים אבקת סוכר מלמעלה (עם נפה או מסננת).

אוזני המן עם שוקולד

חג שמח ובתאבון!

כתיבת תגובה