בצק לפיצה

בצק לפיצה 5.00/5 (100.00%) 3 votes

פיצה

בצק לפיצה מושלמת

פיצה היא אחד המאכלים שכולם אוהבים, אפילו ילדים בדרך כלל אינם מסוגלים לסרב לפיצה (במיוחד כשיש עליה תירס!).

הבעיה היא שלא תמיד מתחשק להוציא מהפריזר פיצה קנויה עם טעם מעובד, וגם לא כל כך כדאי או בריא להזמין פיצה שמכילה תחליפי גבינה לא בריאים.

אז אם כבר חוטאים  עדיף להשקיע מעט ולהכין פיצה ביתית עם מרכיבים איכותיים וטעם ללא פשרות.

הקושי הגדול בהכנת פיצה הוא איך מכינים בצק לפיצה?

לשם כך אני מביאה אליכם מתכון פשוט של בצק לפיצה, שבסיום הכנתו ניתן להקפיא את הבצק ולשלוף מהפריזר בכל פעם שמתחשק לנו פיצה טעימה בצ'יק-צ'אק.

לצורך הכנת בצק לפיצה נזדקק למרכיבים הבאים:

הבצק המספיק ל-3 פיצות דקות או -2 עבות (בגודל תבנית התנור) .

  • 5 כוסות קמח רגיל מנופה (בנפה או במסננת).
  • 2 כפיות מלח שולחן.
  • 2 כפיות סוכר.
  • קוביית שמרים טריים אחת /שקית שמרית אחת עם משפר אפיה.
  • 6 כפות שמן זית.
  • כ- 2 כוסות מים פושרים.

הוראות להכנת בצק לפיצה

  • שמים בקערה את כל החומרים היבשים: קמח, מלח, סוכר ומערבבים.
  • מוסיפים את קוביית השמרים ומפוררים היטב עם הידיים עד שהשמרים התפוררו לחלוטין בקמח.
  • יוצרים גומה במרכז הקערה ויוצקים אליה את שמן הזית.
  • מערבבים עם הידיים (או בעזרת מיקסר עם וו לישה), ומוסיפים בהדרגה את המים  עד ליצירת בצק- יש לשים לב שהבצק אינו צריך להיות דביק ולהפסיק מזיגה.
  • לאחר שנוצר הבצק יש להעביר לשיש או לקרש חיתוך מקומח וללוש את בצק הפיצה עד לקבלת בצק חלק וגמיש (במידה והבצק קצת דביק ניתן להוסיף מעט קמח ללא חשש).
  • מחזירים את הבצק לקערה ומזלפים מעליו מעט שמן, מכסים במגבת לחה ומשאירים את הבצק לתפיחה כ – 40 דקות.

הכנת-בצק-פיצה

  • כאשר הבצק הכפיל את גודלו, מוציאים אותו מהקערה ולשים אותו פעם נוספת להוצאת אוויר.
  • מחלקים  את  בצק הפיצה ל- 3 חלקים (או 2 חלקים לפיצה עבה) .
  • מכל חלק יוצרים כדור ומרדדים  באמצעות מערוך על נייר אפייה מקומח :  לפיצה דקה מרדדים לעובי של כ- 1/3 ס"מ , ולפיצה עבה מרדדים לעובי של כ 1/2 ס"מ.

בצק-לפיצה

  • אופים אפייה חלקית בתנור שחומם ל 180 מעולות כ 6-7 דקות.
  • לאחר מכן  ניתן להוסיף רוטב עגבניות, תוספות וגבינות ולאפות עוד כ 10 דקות לקבלת פיצה טעימה ביותר.

***כדאי להכין מראש את כל הבצקים באפייה חלקית (6-7 דקות)  ולאחר התקררותם לעטוף את הבצקים המיותרים בניילון נצמד ולאחסן בפריזר, ובכל פעם שרוצים כבר יש לכם בצק לפיצה מוכן שרק זקוק להפשרה מהירה.

בתאבון!

 

2 comments

כתיבת תגובה