המבורגר ביתי

המבורגר ביתי 5.00/5 (100.00%) 3 votes

המבורגר ביתי

המבורגר ביתי -קל להכנה

אין מה לעשות אני פשוט אוהבת המבורגרים, ואם להודות באמת הרבה יותר טעים ובריא להכין אותם לבד בבית!.

המתכון הבא לקציצת המבורגר הוא ממש פשוט, ומכיל מרכיבים שבדרך כלל לכל אחד יש בבית.

את קציצות ההמבורגר (הלא מוכנות) אפשר לעטוף בניילון נצמד ולהכניס לפריזר,

ואז בכל פעם שיתחשק לכם המבורגר טעים, שולפים את ההמבורגר מהפריזר,

מפשירים ומטגנים.

המצרכים להכנת 6 קציצות המבורגר (מיני).

  • חצי קילו בשר בקר טחון (עדיף טרי).
  • בצל בינוני.
  • 2 כפיות גדושות של שום כתוש (אני השתמשתי בקפוא).
  • פרוסה 1 של לחם לבן.
  • חצי כפית מלח שולחן רגיל.
  • כף שטוחה של פפריקה מתוקה.
  • חצי כפית פלפל גרוס (לא טחון).
  • 2  קורט כמון טחון.
  • קורט קינמון טחון.
  • כף שמן זית.

הוראות הכנת ההמבורגר

  • קוצצים את הבצל דק דק ושמים בקערה.
  • מרטיבים את פריסת הלחם במים סוחטים ומפוררים לתוך קערת הבצל.
  • מוסיפים את כל שאר מרכיבי הקציצה ומערבבים עד לקבלת עיסה מעורבבת היטב.
  • מחלקים את תערובת הבשר ל-6 קציצות עגולות ומהדקים.
  • כל קציצה עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכחצי שעה.
  • לאחר חצי שעה, מחממים מחבת על הגז (אני השתמשתי במחבת פסים אבל לא חייב).
  • כאשר המחבת חמה מברישים במעט מאוד שמן.
  • מוציאים את הקציצות מהניילון ומטגנים על כל צד כ-5 דקות (אם אוהבים וול-דאן אז יש לטגן יותר).

הכנת ההמבורגק

  • מסדרים את המבורגרים בלחמנייה עם התוספות האהובות עליכם.
  • כל מה שנשאר הוא לאכול ולהנות.

מתכון קל וטעים (מבטיחה), להמבורגר ביתי בצ'יק צ'אק.

 

 

 

One comment

  1. רינה says:

    הכנתי את ההמבורגרים בדיוק לפי המתכון שלך, היה כל כך קל להכין! תמיד חשבתי שזה סיפור, ומה עכשיו בשר טחון ולערבב וכו. אבל כשעשיתי לפי המתכון שלך, ואלה הכל היה כל כך פשוט ואפילו נהנתי! יצאו לי 8 המבורגרים בגודל קטן/ בינוני :)

    תודה על המתכון הנהדר!
    שנה טובה!

כתיבת תגובה