חלה מתוקה עם צימוקים

חלה מתוקה עם צימוקים 5.00/5 (100.00%) 2 votes

חלה מתוקה

אין כמו לקבל את השבת עם ריח נהדר של אפייה, במיוחד אם מדובר בריחן של החלות המתוקות והנפלאות הללו שפשוט ממלאות את הבית ואת הבטן.

אפשר לגוון בתוספות שבתוך החלות ובמקום הצימוקים והאגוזים אפשר לשלב פירות יבשים אחרים או אפילו פצפוצי שוקולד, העיקר ששומרים על הכמויות.

מצרכים ל-3 חלות מתוקות עם צימוקים ואגוזים

  • 2 שקיות שמרים יבשים (סה"כ 22 גרם).
  • 3/4 כוס סוכר לבן.
  • 1 קילו קמח לבן.
  • 1/2 כוס צימוקים בהירים.
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס(לא מסוכרים).
  • 2 ביצים.
  • 150 גרם חמאה חתוכה לקוביות.
  • 1/4 +2 כוסות חלב מחומם מעט (לא רותח רק מעט חם).
  • 1 כף שטוחה מלח.
  • 1 ביצה טרופה להברשה.
  • סירופ סוכר : מבשלים 1/4 כוס סוכר + 1/4 כוס מים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס והמים מעט מצטמצמים ומתקבל מרקם סמיך יותר.

הוראות הכנת החלות

  • בקערת המיקסר שמים: שמרים, סוכר, חלב  – מערבלים במיקסר עם וו לישה עד שמזהים כי השמרים והסוכר נמסו.
  • מוסיפים בהדרגה: קמח, חמאה וביצים – לשים במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק (בערך 10 דקות לישה).
  • מוסיפים לקערת המיקסר את המלח, האגוזים והצימוקים וממשיכים בלישה עוד כ – 2 דקות.
  • אני אוהבת להמשיך מעט בלישה ידנית על גבי משטח מקומח- כך אני מוודאת כי הצימוקים והאגוזים מתפזרים באופן שווה בבצק.
  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים עם מגבת לחה, מתפיחים את הבצק כשעה עד שהוא מכפיל את גודלו (אבל באמת מכפיל).
  • מקמחים משטח אפייה ומחלקים את הבצק ל-6 חלקים, מכל חלק יוצרים נקניק באורך של תבנית האינגליש קייק שלכם, כל 2 נקניקים ירכיבו לנו חלה אחת.
  • מחברים כל 2 נקניקים במעיכה קטנה בקצה אחד, ומגלגלים כל נקניק על גבי הנקניק השני, מעין תנועה של ספירלה – אחד למעלה אחד למטה.
  • מעבירים את החלות לתבניות אפיה מרופדות בנייר אפיה (תבניות מלבניות), את קצוות החלה דוחפים כלפי מטה כדי שלא יפתחו באפיה.
  • מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה נוספת עד שהחלות יכפילו את גודלן.
  • כשהחלות תפחו מברישים בביצה הטרופה, ומפזרים למעלה קישוט לבחירה ( אפשר קוואקר, סוכר גבישי, שומשום).
  • אופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות עד שמתקבלות חלות חומות ויפות.
  • מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ הסוכר.

בתאבון!

כתיבת תגובה