כבד קצוץ

כבד קצוץ 5.00/5 (100.00%) 1 vote

כבד קצוץ

כבד קצוץ – מנה טעימה וקלה להכנה

אני מאוד אוהבת כבד – כשהוא קצוץ או על האש.

לכן אני מביאה אליכם מנה קלילה של כבד קצוץ, שלוקח בערך 15 דקות להכין (כולל זמן הצלייה).

מנה טעימה שהולכת נהדר בארוחת סלטים, חומוס, וגם פשוט על טוסט או פרוסת לחם.

אני אוהבת את הכבד עשויי מאוד ולכן כך הוא גם נעשה במתכון זה, אם אתם אוהבים את הכבד על גבול הוורדרד אז צלו אותו בתנור קצת פחות, או לחלופין טגנו במחבת.

מצרכים נדרשים

  • 600 גרם כבד עוף.
  • 2 כפות מיונז (אני משתמשת במיונז לייט).
  • 2 ביצים קשות.
  • 1 בצל גדול קצוץ דק.
  • 1 כף שמן לטיגון (קנולה).
  • 1/2 כפית מלח.
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס גס.

הוראות ההכנה

  • מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב לחלוטין – טגנו על אש בינונית והקפידו לערבב בכדי שלא ישרף.
  • כוונו את התנור למצב גריל  על חום של 230 מעלות.
  • שטפו את הכבדים ונקו אותם היטב מכל חלקים הלבנים ומכל מה שלא נראה לכם טוב.
  • ייבשו על נייר מגבת.
  • הניחו בתבנית על גבי נייר אפייה וצלו עד שצד אחד משחים קלות, אז הפכו לצד השני.
  • כששני צידי הכבד צלויים הוציאו מהתנור להתקררות.
  • כשהכבד מתקרר לחלוטין יש לקצוץ אותו היטב בעזרת סכין ולהעביר לקערה (מי שמעדיף ממרח כבד – מומלץ לטחון במעבד מזון).

 

הכנת כבד קצוץ

  • קצצו היטב את הביצים הקשות (באמצעות סכין), והוסיפו לקערה של הכבד, יחד עם הבצל.
  • הוסיפו מלח, פלפל, ומיונז וערבבו טוב טוב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • אם התערובת מעט יבשה אפשר להוסיף עוד קצת מיונז.

כבד קצוץ טעים שהולך נהדר כמעט עם כל דבר.

אפשר באמצעות תערובת זו (ללא המיונז) – למלא בצק עלים לבורקס.

 

בתאבון!

 

 

כתיבת תגובה