כנפיים בצ'ילי ודבש

כנפיים בצ'ילי ודבש 5.00/5 (100.00%) 1 vote

כנפיים-בצ'ילי-ודבש

מתכון משגע וקל להכנה לכנפיים בצ'ילי ודבש, עם בשר מתקתק ומדהים שפשוט נתלש מהעצם,
10 דקות של השקעה!!!

מצרכים

  • 1 ק"ג כנפיים נקיות.
  • 2 כפות דבש.
  • 1 כף סוכר חום כהה.
  • 1 כפית רוטב סויה – מומלץ אך לא חובה.
  • 2 כפיות שום כתוש.
  • 1/4 כוס שמן (אפשר שמן זית).
  • 1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק (מי שאוהב חריף יכול לשים רוטב צ'ילי מתוק חריף).
  • קורט מלח.

איך מכינים את הכנפיים?

  • אם על הכנפיים נשארו מעט נוצות, יש למרוט אותן ולנקות באמצעות פינצטה.
  • כל כנף מחלקים ל-2, חותכים בדיוק בחיבור בין שתי העצמות (במפרק).
  • בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב, ומוסיפים את הכנפיים.
  • משרים במקרר למשך 30 דקות לפחות.
  • מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
  • מניחים על תבנית אפיה נייר אפיה.
  • את הכנפיים ביחד עם הרוטב מכניסים לשקית "קוקי" וסוגרים היטב.
  • אופים בתנור במשך 30 דקות.
  • פותחים את שקית ה"קוקי" בזהירות (אדים רותחים) ומפזרים את תכולתה על נייר האפייה שבתבנית (בשלב זה הכנפיים עדיין לבנות).
  • מעבירים את התנור למצב גריל ואופים את הכנפיים עד שצד אחד שחום ויפה (כ-10 דקות), והופכים את הכנפיים לשם השחמה בצד השני.
  • כאשר הכנפיים שחומות ויפות מוציאים מהתנור ומגישים.

בתאבון!

 

כתיבת תגובה