לזניית גבינות

לזניית גבינות 5.00/5 (100.00%) 2 votes

לזניית גבינות

לזניית גבינות משגעת וקלה להכנה

את הלזנייה הזו מכינים בקלי קלות, היא מבוססת על רוטב עגבניות, דפי לזניה, מלית גבינה ורוטב בשמל – איך לא!

אפשר להוסיף לה איזה ירק שרוצים כמו : חצילים מטוגנים, עלי תרד או מנגולד ואפילו בטטה אפוייה.

המתכון הזה יחסית בריא ולא מכיל הרבה אחוזי שומן מאחר ואת הגבינה הקשה אפשר להחליף גם בגבינות רזות, או בגבינה צהובה 9% ועדיין תקבלו לזנייה משובחת.

המצרכים ללזניה

  • דפי לזניה.
  • 2 גביעי קוטג'.
  • 1 כוס גבינה קשה – לדוגמא: צהובה/ צהובה רזה/ מוצרלה /קשקבל .
  • 2 ביצים.
  • 1 ליטר חלב 1% או 3%.
  • 50 גרם חמאה או כף שמן.
  • 2 שיני שום כתושות.
  • 5 כפות קמח.
  • 1/2 קופסת עגבניות מרוסקות.
  • 2 רסק עגבניות קטן (200 גרם סה"כ).
  • 1 בצל קצוץ.
  • 8 עלי בזיליקום – לא חובה.
  • מלח ופלפל.
  • 1 כפית אגוז מוסקט טחון.
  • מעט שמן לטיגון.

מכינים את רוטב העגבניות

  1. מטגנים בסיר את הבצל הקצוץ ושן שום אחת, כאשר הבצל זהוב מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות.
  2. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים כוס מים רותחים, מבשלים עד שמתקבל רוטב אחיד ומוסיפים את עלי הבזיליקום  – ניתן לטחון את הרוטב אך לא חובה.

מכינים את רוטב הבשמל

  1. בסיר מטגנים חמאה ושן שום כתושה, מוסיפים את החלב ומבשלים עד לרתיחה, מנמיכים את האש.
  2. מוסיפים את הקמח + פלפל שחור + אגוז מוסקט + מלח ולא מפסיקים לערבב עם מטרפה בכדי למנוע היווצרות גושים.
  3. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שמתקבל רוטב די סמיך אבל נוזלי (מעין מרקם של גבינה מומסת).
  4. מסירים מהאש ומניחים בצד להתקרר מעט.

מכינים את המלית

  1. מערבבים בקערה קוטג', ביצים, גבינה קשה, מלח ופלפל.

מרכיבים את הלזניה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. משמנים תבנית חסינה חום (פיירקס או תבנית חד פעמית בינונית) .
  3. בתבנית מסדרים דפי לזניה כך שיכסו את תחתית התבנית בשכבה אחת (כ-4 דפים לכל שכבה).
  4. את שכבת דפי הלזניה מכסים  בשליש מרוטב הבשמל, אחריו מפזרים שליש ממלית הגבינות, ומעל שליש מכמות רוטב העגבניות -אל דאגה אם השכבות לא אחידות.
  5. מכסים בשכבת דפי לזניה נוספת וממשיכים בבניית השכבות – יש לסיים את השכבות עם דפי לזניה ומעליהם למזוג את יתרת הבשמל עד לכיסוי מלא.
  6. אופים בתנור כשעה עד שהלזניה מקבלת כתמים חומים.
  7. מניחים על השיש ונותנים ללזניה להתקרר לפני ההגשה – מומלץ לתת לה לשבת לילה במקרר לצורך התמצקות ורק לאחר מכן לחמם ולהגיש.

בתאבון!

כתיבת תגובה