מוס גבינה ותותים

מוס גבינה ותותים 5.00/5 (100.00%) 2 votes

מוס גבינה

מוס גבינה עם תותים ומרנג

מהר מהר לפני שנגמרת העונה הגיע הזמן לעשות שימוש מאסיבי בתותים!

הפעם החלטתי לנסות קינוח חדש המורכב מרוטב תותים, מוס גביה ונילי במיוחד ונשיקות מרנג קטנטנות.

הקינוח נשמע מסובך אבל למען האמת הוא ממש פשוט להכנה וכל אחד יכול להכין אותו די בקלות.

למתקדמים – אפשר להכין את נשיקות המרנג כפי שמופיע במתכון הזה (לחצו על השורה המודגשת).

רוטב התותים – מצרכים + הוראות הכנה

  • 800 גרם תותים שטופים וחתוכים (כחבילה וחצי).
  • 1 שקית סוכר וניל.
  • 1/2 כוס סוכר.
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים.

 

  1. שמים את החומרים בסיר ומבשלים כ-30 דקות על חום בינוני.
  2. טוחנים עם מוט בלנדר או מעבד מזון ומשאירים להתקרר לחלוטין (מומלץ לשים במקרר).

מוס גבינה – מצרכים + הוראות הכנה

  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל.
  • 2 שמנת מתוקה להקצפה.
  • 2 קופסאות גבינה לבנה 9% (אפשר גם 5%).
  • 3/4 כוס סוכר.
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד (זסט).

 

  1. מקציפים את השמנת המתוקה לקבלת קצפת יציבה ושמים בצד.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל שאר החומרים עד לקבלת מוס אחיד.
  3. מקפלים את הקצפת אל קערת המוס, מתקבל מוס גבינה יציב וטעים.
  4. מכניסים למקרר לשעה לפחות (עד שהמוס קר).

תותים מתוקים – מצרכים + הוראות הכנה

  • 1 חבילת תותים שטופים חתוכים לרבעים.
  • 3 כפות סוכר.

 

  1. מערבבים בקערה את התותים החתוכים ואת הסוכר ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

מרכיבים את הקינוח, כ-16 מנות

  • רוטב תותים.
  • מוס גבינה.
  • תותים מתוקים.
  • נשיקות מרנג (כ-8 יחידות למנה).

 

  1. לכל קערית הגשה מוזגים כ-2 כפות גדושות של רוטב התותים.
  2. מעבירים את מוס הגבינה לשק זילוף, ומזלפים כמות נכבדה מעל רוטב התות בכל קערית (לא חייבים שק זילוף, אפשר גם למזוג עם כף כ-3 כפות גדושות של מוס).
  3. בכל מנה מסדרים כ-8 יחידות נשיקות מרנג קטנות ( או שברי מרנג בכמות שרוצים).
  4. מקשטים עם כ-3 כפות של תותים מתוקים מעל כל מנה.

 

בתאבון!

 

כתיבת תגובה