מרק ירקות

מרק ירקות 5.00/5 (100.00%) 2 votes

מרק ירקות

הנה כבר הגיע לו החורף לביקור קצרצר והספיק לגרום לנו להתקררות רצינית, אז שינסנו מותניים ומתחנו מרפקים והכנו מרק לחמם את העניינים.

מרק הירקות שלי הוא מרק טחון ונפלא, פשוט מאוד להכנה ועושה ממש כיף בבטן, הוא מהווה תמריץ עבורי לאכול מדי פעם גם ירקות (מודה באשמה אני לא חובבת ירקות גדולה- אז סליחה מראש לחבריי הטבעונים/ צמחונים).

ברמת העיקרון אפשר להכין את המרק מאיזה ירקות שיש בבית , עם המלצה של תמיד לשלב בו או בטטה או דלעת בכדי להעניק לו את המתיקות העדינה של הירקות הללו.

המצרכים להכנת 6 מנות של מרק ירקות

  • 3 בצלים בינוניים.
  • 3 שיני שום קלופות וקצוצות.
  • 2 כפיות עלי תימין (קורנית).
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים.
  • 1 בטטה גדולה.
  • 2 קישואים.
  • 2 גזרים.
  • מים.
  • 1 כף מלח – או לפי הטעם.
  • 2 כפיות פלפל שחור או צ'ילי גרוס.
  • 2 כפיות סוכר (לא חייב).
  • שמן זית או קנולה לטיגון.
  • גבינת פרמז'ן / שקדי מרק / קרוטונים.

הוראות ההכנה

  • קולפים את כל הירקות וקוצצים לקוביות של כ 1 ס"מ (פרט לשום והבצל).
  • את השום והבצל קוצצים ומטגנים בסיר עם השמן עד שהבצל נהיה שקוף.
  • מוסיפים את הירקות לסיר , מתבלים בחצי מכמות המלח והפלפל, מוסיפים את עלי התימין ומכסים את הסיר לאידוי הירקות.
  • מדי פעם יש לערבב את הירקות וזה בסדר גמור אם הירקות מקבלים "קראסט" מהטיגון.
  • כשהירקות חצי עשויים מוסיפים את שארית המלח והפלפל מערבבים וממלאים במים עד לכיסוי הירקות.

שלבי הכנת המרק

  • מבשלים על אש גבוהה עד שהירקות רכים ומוכנים.
  • מורידים מהאש וטוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט ( אם אין אפשר גם בבלנדר רגיל).
  • מחזירים לאש , מוסיפים את הסוכר ומתקנים תיבול לפי הטעם ומבשלים כ- 5 דקות נוספות על אש נמוכה.
  • מגישים בקעריות ומפזרים מעל המרק את התוספת הרצויה.

 

 

מרק ירקות טחון

מתכון פשוט וקל למרק ירקות טחון שמחמם לנו את היום.

בתאבון!!

 

 

כתיבת תגובה