מתכון לשניצל

מתכון לשניצל 5.00/5 (100.00%) 3 votes

הי נעים מאוד שמי דנה ואני בשלנית. לקח לי מעט זמן להודות בזה אבל בסופו של דבר זה קרה.

אחרי נדנודים רבים מצד חברים ומשפחה החלטתי לפתוח בלוג בישולים שבו אעלה מתכונים והוראות הכנה של תבשילים שונים ממטבחי , אל דאגה כל המתכונים נוסו וקיבלו  את האישור לעלות על הכתב.

ובתור התחלה כפוסט הראשון החלטתי לפתוח בפוסט על שניצל.

כן השניצל הפשוט שכולנו מכינים בבית הוא טבילת האש הראשונה של כל בשלן ולכן אין דבר יותר סמלי מלפתוח את הבלוג "בישלתי" במתכון לשניצל מוצלח.

הסוגיה שנדון בה היום היא  איך מכינים שניצל?

מתכון לשניצל

לשם כך הכנתי את המתכון  הפשוט ביותר שלי וגם המתכון שיבטיח לנו שניצל טעים ופריך,

מתכון לשניצל

לצורך הכנת השניצל המיוחל נזדקק למצרכים הבאים:

  1. קג' 1 של חזה עוף פרוס (כמובן שהכמות תלויה בכם, וכמו כן אם אתם  רוצים לפרוס חזה עוף שלם אז לשיקולכם).
  2. כוס וחצי קמח מנופה (מסונן במסננת).
  3. שקית של פירורי לחם זהב.
  4. 3 ביצים .
  5. 1 כפית שום כתוש (אפשר קפוא).
  6. 1/2 כפית מלח שולחן.
  7. מעט פלפל שחור גרוס.
  8. כפית עלי תימין/ רוזמרין.
  9. שמן קנולה לטיגון.

שלבי ההכנה

  • שוטפים את חזה העוף מתחת לברז ומסננים.
  • פורסים את חזה העוף לגודל המועדף עליכם ומנקים ממנו את כל שאריות השומן.
  • דופקים על חתיכות השניצל באמצעות פטיש שניצלים עד לקבלת העובי הרצוי, יש להקפיד לא לקרוע את השניצל  ומניחים בצלחת. חוזרים על הפעולה עד שנגמרים הנתחים.

טיפ: לפני שדופקים על השניצלים כדאי להניח על השניצל שקית ניילון (שקית סנדוויץ), כך יוצרים חוצץ בין השניצל לפטיש ומונעים השפרצה של נוזלים מהנתח בעת מכת פטיש השניצלים.

  • מכינים 6 צלחות בסדר הבא ( דוגמא בתמונה):
  1. צלחת עם: נתחי השניצל.
  2. צלחת עם: הקמח המנופה + מלח + פלפל + עלי תימין/רוזמרין.
  3. צלחת עם:  שלוש ביצים טרופות + כף שום כתוש.
  4. צלחת עם: פירורי  הלחם.
  5. צלחת ריקה לשניצלים לפני טיגון.
  6. צלחת עם נייר סופג לספיגת השמן מהשניצל אחרי הטיגון.

הכנות לשניצל

 

עוברים שניצל שניצל לפי סדר הצלחות:

  1. קימוח נתח הבשר משני הצדדים עד לכיסוי מלא וניעור השאריות.
  2. טבילת הנתח המקומח משני הצדדים בצלחת הביצה וניעור שאריות .
  3. הנחת הנתח בצלחת פירורי הלחם עד לכיסוי מלא משני הצדדים.
  4. הנחת הנתח בצלחת הריקה,  וחוזר חלילה על כל שאר הנתחים.
  • מוזגים את שמן הקנולה במחבת רחבה ועמוקה עד לגובה של כ 1.5 ס"מ, מחממים על אש גבוהה.
  • כדי לבדוק אם השמן חם דיו אפשר לזרוק פנימה גרגר פירורי לחם ולראות אם נוצרות סביבו בועיות קטנות, זה סימן שהשמן מספיק חם.
  • מכניסים לטיגון את השניצלים והופכים כאשר הצד התחתון זהוב בוהק, כאשר השניצל מוזהב מכל צדדיו מוציאים אל הצלחת עם הנייר הסופג.

בתאבון!!!

 

6 comments

  1. נועם says:

    מזל טוב ובהצלחה דנה.
    הצעת שדרוג שלי לשניצל מושלם:
    לבלילת הביצים יש להוסיף חצי כוס חלב ו2 כפות רוטב טריאקי.

    לפירורי הלחם להוסיף 3 כפות שומשום

    • DanaW says:

      תודה רבה נועם!
      בהחלט שומשום זו תוספת מעולה!
      טריאקי לא ניסיתי אבל אנסה בהזדמנות.
      אפשר גם להוסיף זעתר לפירורי הלחם, יוצא מעולה. :)

  2. שיר says:

    שניצל היה האוכל הבשרי האחרון שאכלתי לפני שהפסקתי לאכול בשר! ואחד המאכלים האהובים עלי :) כיף שיש לך בלוג, בהצלחה!

כתיבת תגובה