מצרכים לכ- 100 יחידות של נשיקות מרנג קטנטנות
- 4 חלבוני ביציה (הלבן) – בטמפרטורת החדר – חשוב מאוד!
- 1 כוס סוכר לבן.
- 1 כפית תמצית וניל (לא חובה).
- חצי לימון.
הוראות הכנה
אם הביצים קרות מהמקרר יש לנקוט בפעולות הבאות:
- מרתיחים מים בסיר (לצורך באן מארי).
- בקערה שמים את החלבונים והסוכר.
- מניחים את הקערה עם החלבונים מעל הסיר כך שלא יהיה מגע עם המים.
- כאשר רואים כי הסוכר מתחיל להתמוסס, נוגעים בחלבונים עם האצבע – אם החלבון לא קר למגע אפשר להסיר את הקערה מהסיר ולהתחיל בעבודה.
אם הביצים בטמפרטורת החדר :
- מחממים תנור על 100 מעלות (לא בטורבו).
- משפשפים את הלימון בתוך קערת המיקסר וזורקים אותו לאחר מכן – פעולה זו עוזרת למרנג לקבל יציבות.
- בקערת המיקסר מכינים את כל החומרים ומקציפים עד לקבלת קצף לבן ויציב עד מאוד – כאשר מרימים את המטרפה הקצף נשאר עליה מבלי לזוז או לנזול (כ-10 דקות הקצפה).
- מעבירים את המרנג לשק זילוף וגוזרים חור בגודל הרצוי (אין צורך בצנתר).
- מסדרים נייר אפיה על 2 תבניות, מומלץ להדביק את נייר האפיה אל התבנית עם קצת מרנג בכדי שהנייר לא יזוז.
- מזלפים את הנשיקות על נייר האפיה במרווחים של כ-1 ס"מ בין נשיקה לנשיקה.
- אופים כשעה וחצי עד שהנשיקות יבשות (ונשארות לבנות).