נשיקות מרנג

דרג את המתכון

נשיקות מרנג

נשיקות מרנג

מצרכים לכ- 100 יחידות של נשיקות מרנג קטנטנות

  • 4 חלבוני ביציה (הלבן) – בטמפרטורת החדר – חשוב מאוד!
  • 1 כוס סוכר לבן.
  • 1 כפית תמצית וניל (לא חובה).
  • חצי לימון.

הוראות הכנה

אם הביצים קרות מהמקרר יש לנקוט בפעולות הבאות:

  • מרתיחים מים בסיר (לצורך באן מארי).
  • בקערה שמים את החלבונים והסוכר.
  • מניחים את הקערה עם החלבונים מעל הסיר כך שלא יהיה מגע עם המים.
  • כאשר רואים כי הסוכר מתחיל להתמוסס, נוגעים בחלבונים עם האצבע – אם החלבון לא קר למגע אפשר להסיר את הקערה מהסיר ולהתחיל בעבודה.

אם הביצים בטמפרטורת החדר :

  • מחממים תנור על 100 מעלות (לא בטורבו).
  • משפשפים את הלימון בתוך קערת המיקסר וזורקים אותו לאחר מכן – פעולה זו עוזרת למרנג לקבל יציבות.
  • בקערת המיקסר מכינים את כל החומרים ומקציפים עד לקבלת קצף לבן ויציב עד מאוד – כאשר מרימים את המטרפה הקצף נשאר עליה מבלי לזוז או לנזול (כ-10 דקות הקצפה).
  • מעבירים את המרנג לשק זילוף וגוזרים חור בגודל הרצוי (אין צורך בצנתר).
  • מסדרים נייר אפיה על 2 תבניות, מומלץ להדביק את נייר האפיה אל התבנית עם קצת מרנג בכדי שהנייר לא יזוז.
  • מזלפים את הנשיקות על נייר האפיה במרווחים של כ-1 ס"מ בין נשיקה לנשיקה.
  • אופים כשעה וחצי עד שהנשיקות יבשות (ונשארות לבנות).

 

 

כתיבת תגובה