סופלה שוקולד

סופלה שוקולד 5.00/5 (100.00%) 3 votes

סופלה שוקולד

מתכון לסופלה שוקולד, הקינוח המושלם ליום האהבה

לכבוד יום האהבה, החלטתי להעלות פוסט עם קינוח מוצלח ביותר שהכנתי בשנה שעברה.

קינוח של סופלה שוקולד עשיר, עם הפתעת שוקולד לבן ונמס בתוכו.

בתור חובבת מתוקים אין דבר שיותר טעים+רומנטי בעיניי משוקולד.

לצורך הכנת סופלה שוקולד תצטרכו את המרכיבים הבאים (כמויות ל 6 מנות):

  • 300 גרם שוקולד מריר.
  • 250 גרם חמאה.
  • 1/2 כוס סוכר.
  • 2 ביצים שלמות + 6 חלמונים (הצהוב).
  • 1/2 כוס קמח.
  • 2 כפיות ברנדי/ ליקר קפה/ רום /וויסקי.
  • 12 קוביות שוקולד לבן (או מטבעות).
  • 6 כלים לסופלה/ כוסות חסינות לחום שאפשר להכניס לתנור.

הוראות ההכנה:

  1. מחממים תנור ל 200 מעולות.
  2. בקערה שמים:   שוקולד מריר, חמאה וסוכר וממיסים על באן-מארי תוך כדי ערבוב או במילים אחרות , מעמידים סיר עם מים על הגז, מחכים לרתיחה וכשהיא מגיעה מניחים את הקערה על הסיר כך שהמרכיבים נמסים באמצעות חום האדים (אין מגע במים), מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה (לעצלנים שבינינו אפשר להמיס במיקרו בפולסים קצרים) .
  3. שמים בקערה אחרת:  ביצים, חלמונים, ברנדי וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחיד.
  4. מבצעים השוואת טמפרטורות:   לוקחים שליש מתערובת השוקולד המומס ומערבבים היטב עם הביצים (כך הביצים לא מתבשלות ממגע החום של השוקולד), מוסיפים את יתרת השוקולד לתערובת הביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. לקערת הביצים  והשוקולד מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  6. מוזגים לכלי הסופלה עד ל 3/4 גובה (הסופלה עוד יעלה).
  7. במרכז כל סופלה דוחפים 2 קוביות שוקולד לבן עד שהן שוקעות ומוסתרות.   בשלב זה אפשר להשאיר את הסופלה במקרר לצורך אפיה מאוחר יותר, או להמשיך לאפיה בשלב הבא.
  8. מכניסים את כל מנות הסופלה לתנור (חום של 200 מעלות), לכ- 15 דקות.

שימו לב!!  הסופלה מוכן כאשר השוליים שלו יציבים אך האמצע נוזלי.

  • ניתן לאפות מראש ולחמם במיקרוגל לקראת ההגשה.

סופלה שוקולד הישר מהתנור

הצעות לשדרוג במיוחד ליום האהבה:

  • קנו חטיף מרציפן (ללא שוקולד), רדדו אותו באמצעות מערוך , קרצו ממנו לב באמצעות חותכן עוגיות והניחו את הלב על הסופלה או לצידו. 
  • צרו שבלונה של לב (גיזרו פיסת נייר שתכסה את כי הסופלה בצורת לב), הניחו את השבלונה מעל הסופלה ובזקו מעליה אבקת סוכר (ניתתן לראות דוגמא בתמונה).
  • כדור גלידה תמיד ילך טוב עם סופלה שוקולד גם בטעם וגם בצבע (אני מעדיפה כדור גלידה בטעם תות).

יום אהבה טעים,  ובתאבון!

 

 

One comment

כתיבת תגובה