סטייק טונה אדומה

סטייק טונה אדומה 4.17/5 (83.33%) 6 votes

סטייק טונה אדומה

מתכון לסטייק טונה אדומה

לדג טונה (אדומה) יש את המרקם והטעם הדומים ביותר לבשר והיתרון הוא שהמחיר נמוך מבשר בהרבה, וגם נחמד לגוון מדי פעם במרכיב שונה על השולחן שלנו.

אני אוהבת להכין את הסטייק שלי מטונה אדומה ולא מטונה חומה, יש הבדל מאוד גדול במרקם של הדג.

הכנת המתכון הזה לא דורשת יותר מידי מרכיבים, כפי שסטייק מבשר לא דורש יותר מידיי תיבול בכדי שיהיה מעדן, כך גם הטונה האדומה.

המצרכים הנדרשים

  • סטייק טונה אדומה, אפשר מסטייק קפוא שהופשר ויובש מנוזלים.
  • מלח רגיל או גס (להעדפתכם).
  • פלפל שחור גרוס.
  • מעט עלי רוזמרין – לא חובה.
  • לימון.
  • חצי שן שום כתושה לכל נתח טונה.
  • שמן זית או חמאה.

הוראות ההכנה

  • מפזרים מעל צד אחד של הסטייק את המלח, הפלפל, עלי הרוזמרין והשום, בוזקים מעט שמן זית ומעסים את הנתח.
  • הופכים את הנתח וחוזרים על פעולת התיבול.

טונה אדומה

  • מחממים מחבת פסים על אש גבוהה (אם אין אז אפשר להשתמש במחבת רגילה).
  • כשהמחבת חמה מטגנים כ-4 דקות מכל צד (הדג יוצא ורדרד מבפנים, מי שאוהב את הדג יבש יותר יכול לטגן עוד כדקה).
  • תוך כדי הטיגון מומלץ לסחוט מעל הסטייק מיץ מחצי לימון.

זה הכל, פשוט, קל וטעים!

 

One comment

כתיבת תגובה