סלט טבולה

סלט טבולה 5.00/5 (100.00%) 2 votes

סלט טאבולה

סלט טבולה (טאבולה) רענן

כשחם בחוץ והמעלות רק עולות ועולות, זה עושה לי חשק לסלט רענן ומשביע. את הסלט טבולה אפשר להכין גם כתוספת (למשל לבשר) וגם כמנה עיקרית ומרעננת ביום קיץ חם. מתכון פשוט וטעים שעושה לי כיף בפה.

המצרכים הנדרשים

  • צרור כוסברה.
  • צרור פטרוזיליה.
  • חצי צרור עלי נענע (ללא הגבעולים).
  • גמבה אחת.
  • מלפפון אחד.
  • כוס בורגול.
  • כוס מים רותחים.
  • מיץ מחצי לימון (אפשר יותר למי שאוהב).
  • כפית מלחץ
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס.
  • 2 כפות שמן/שמן זית.
  • אופציונלי (למי שאוהב): פלפל חריף, עגבנייה, בצל סגול.

הוראות הכנת הסלט

  • מכינים את הבורגול: אני משתמשת בשיטה הבאה- שמה בתוך טאפר את הבורגול עם המים הרותחים, וסוגרת עם מכסה הטאפר, משאירה לאידוי מלא כ 10 דקות.
  • כאשר הבורגול מוכן הוא מקבל מרקם של פסטה (אל-דנטה), שוטפים במים קרים וסוחטים מנוזלים.
  • קוצצים קטן קטן את עשבי התיבול.
  • קוצצים לקוביות קטנות את הירקות.
  • מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומתבלים, במלח, פלפל, מיץ לימון, ושמן.

מתכון לסלט טבולה קל ביותר וגם טעים מאוד!

כתיבת תגובה