סלט קינואה

סלט קינואה 5.00/5 (100.00%) 2 votes

סלט-קינואה

סלט קינואה

לארוחת ערב , בוקר או אפילו לארוחת צהריים קלילה, סלט קינואה הוא אלטרנטיבה ממש טובה ובריאה.

הקינואה עצמה עשירה ברכבים תזונתיים ובסיבים, ולכן ארוחה המכילה קינואה תהיה משביעה יותר לאורך זמן.

מעבר לכך הקינואה פשוט כל כך טעימה שמתחשק לי להוסיף אותה לכל סלט, אפילו הפשוט ביותר.

מתכון זה של סלט קינואה הולך מעולה עם רוטב ויניגרט הדרים.

לצורך הכנת סלט גדול (ל-2 אנשים) נצטרך:

  • 3/4 כוס קינואה.
  • 2 מלפפונים.
  • 2 גזרים.
  • 1 גמבה אדומה.
  • כוס כרוב לבן קצוץ.
  • 5 עלי חסה גדולים.
  • 1/4 בצל סגול בינוני.
  • 1 עגבנייה (למי שאוהב).
  • 1/2 כוס פטרוזיליה.
  • 1/2 כוס כוסברה (אופציונלי).
  • 1/3 כוס עלי נענע.

שלבי ההכנה

  1. שוטפים את הקינואה במסננת.
  2. מרתיחים מים בסיר קטן, כשהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים את הקינואה לבישול של כ-20 דקות.
  3. לאחר 20 דקות מסננים את הקינואה , שוטפים במים קרים (לקירור) ומסננים נוזלים.
  4. שוטפים את הירקות ועשבי התבלין היטב ומייבשים.
  5. קוצצים את עשבי התיבול קיצוץ דק.
  6. מגרדים את הגזרים בפומפייה ( דק דק).
  7. קוצצים לקוביות קטנטנות את המלפפון, גמבה, עגבנייה, בצל סגול והכרוב.
  8. קוצצים את החסה.
  9. מערבבים את כל הרכיבים בקערה ומתבלים ברוטב המועדף.

בתאבון!

כתיבת תגובה