סלמון בתנור עם קראנצ' בחרדל ודבש

סלמון בתנור עם קראנצ' בחרדל ודבש 4.75/5 (95.00%) 12 votes

סלמון-בתנור בחרדל ודבש

סלמון בתנור עם קראנצ' בחרדל ודבש

את הסלמון הנהדר הזה הכנתי לראשונה לארוחת חג , אך המתכון  בהחלט יכול להיות מוגש בארוחת שישי חגיגית או אפילו כמנה עיקרית בארוחת צהריים (הולך מעולה עם אורז בדבש וצימוקים).

המתכון כל כך קל  ולא דורש מיומנות בישול מיוחדת, ופשוט קשה להאמין אבל הטעם לגמרי פנטסטי.

דרושות 5 דקות של הכנה ומעט זמן אפייה.

לצורך הכנת סלמון בתנור בחרדל ודבש נצטרך:

 

  • 3 כפות חרדל דיז'ון (גרגירים).
  • 5 כפיות דבש.
  • 3 כפות חמאה מומסת (אפשר במיקרו).
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס.
  • 1/2 כוס פירורי לחם טריים (חשוב מאוד).
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה.
  • 6 חתיכות פילה סלמון (אפשר לקנות סלמון שלם קפוא, להפשיר לשטוף ולפרוס בעובי של כ-6 ס"מ).
  • 6 פלחי לימון.
  • מלח ופלפל שחור גרוס (לא טחון).

הוראות ההכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. מערבבים בקערית אחת:   חרדל, חמאה מומסת , ודבש.
  3. מערבבים בקערית שתיים:   פירורי לחם טריים, אגוזי פקאן קצוצים, ופטרוזיליה קצוצה.
  4. מתבלים כל פילה סלמון במלח ופלפל.
  5. מסדרים את כל נתחי פילה הסלמון על נייר אפייה בתבנית האפייה של התנור.
  6. מברישים  היטב כל פילה במיקס החמאה הדבש והחרדל (מקערית אחת).
  7. מפזרים מעל כל פילה  את תערובת פירורי הלחם (מקערית שתיים).
  8. אופים כ-  25 דקות בתנור שחומם מראש.
  9. הסלמון מקבל קראסט קראנצ'י ומוכן לאכילה, מקשטים עם פלחי הלימון ומגישים.

בתאבון!

 

9 comments

  1. רינה says:

    יצא לי לאכול את המנה הזו שהכנת, והיא פשוט מעולה.
    הקראנץ' שלה מקנה לסלמון טעם פנטסטי.!

  2. ליאן says:

    יצא מעולה! גם עם סטייק סלמון נורבגי שניקינו מעצמות וקוצים, רק צריך להוציא 5-10 דק' לפני כדי שלא יאבד מהעסיסיות. אחלה מתכון

  3. הדס says:

    לא היו לי אגוזי פקאן, ובמקום פירורי לחם טריים השתמשתי בפירורי לחם כתומים (גסים), ולמרות זאת יצא פשוט מעולה! פשוט וקל להכנה, ויותר כיף מארוחות רגילות ומשעממות….
    תודה רבה!

כתיבת תגובה