המצרכים עבור ספגטי בולונז זריז
1/2 קילו בשר בקר טחון.
1 קופסת רסק עגבניות (260 גרם).
2 כוסות מים רותחים.
1 + 1/2 כפיות מלח
1 כף סוכר.
5 עלי דפנה / בזיליקום.
1 בצל קצוץ דק.
1 כפית פפריקה מתוקה.
1/2 כפית פלפל שחור גרוס ( לא טחון).
1/4 כוס יין אדום יבש. (אופציונלי).
1/2 חבילת ספגטי/פנה מבושלת.
**אפשר להוסיף ירקות קצוצים כמו גזר ולטגן אותן עם הבצל עד לריכוך.
הוראות ההכנה
- קוצצים את הבצל קטן קטן ומטגנים במחבת עמוקה (כזו שיכולה להכיל את כל הרוטב) עד להזהבה.
- מוסיפים את הבשר עם התבלינים (למעט הסוכר והמלח) ומטגנים אותו עד שהוא משחים מעט, הבשר יפריש נוזלים ויש לערבב ולהמתין שכל הנוזלים יתאדו.
- מוסיפים את רסק העגבניות והיין ומערבבים מעט.
- מוסיפים את המים, עלי הדפנה, הסוכר והמלח וממשיכים בבישול על אש נמוכה כ- 10 דקות נוספות.
- טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
אפשרויות הגשה לבולונז
- אפשר להגיש את הרוטב במזיגה על גבי הפסטה המונחת בצלחת- כך כל אחד בוחר את כמות הרוטב הרצויה לו.
- ואפשר להוסיף את כל הפסטה למחבת הבישול ולבשל עם הרוטב כמה דקות נוספות – כך הרוטב נספג לתוך הפסטה ומתקבל טעם עשיר יותר.
בתאבון!