מתכון לעוגיות גרנולה

מתכון לעוגיות גרנולה 5.00/5 (100.00%) 4 votes

עוגיות גרנולה

מתכון לעוגיות גרנולה מהירות

הנה  הגיע סוף השבוע, ולי באופן אישי הכי כיף לבשל ולאפות בסופ"ש, למלא את הבית בריחות של אוכל ואפיה.

וכשמדובר בעוגיות הגרנולה הללו, הריחות שבבית מורגשים עוד מחדר המדרגות.

אני מביאה אליכם מתכון לעוגיות גרנולה שמוכנות תוך 5 דקות של השקעה,

מתכון שכל אחד ואחת יכולים לעשות והתוצאות תמיד יהיו מוצלחות ויניבו לכם עוגיות גרנולה פריכות ומשגעות.

המצרכים לכמות של כ-30 עוגיות בגודל בינוני:

  • 100 גרם חמאה מומסת (אפשר להמיס במיקרוגל).
  • 1/2 כוס סוכר חום כהה (לא דמררה).
  • 1/2 כפית קינמון טחון.
  • ביצה אחת.
  • כפית אחת של תמצית וניל.
  • 3/4 כוס קמח תופח (אפשר קמח רגיל בתוספת של 1/2 כפית אבקת אפיה).
  • 2 כוסות תערובת גרנולה מוכנה.

*** אפשר להמיר חצי כוס תערובת גרנולה במה שאנחנו רוצים, אני שמתי צימוקים בהירים, אפשר לשים שוקולד צי'פס, אפשר אגוזים, אפשר פירות יבשים כמו משמשים ופפאייה . כל עוד שומרים על יחס של 1.5 כוסות גרנולה ו 1/2 כוס של תוספת.

שלבי ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעולות.
  2. מערבבים בקערה (אין צורך במיקסר אבל אפשר עם וו גיטרה) : תערובת גרנולה (והפירות היבשים), חמאה מומסת, סוכר חום, קינמון טחון, ביצה ותמצית הוניל.
  3.  מוסיפים בהדרגה את הקמח תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת אחידה (תצא לנו עיסה לא דביקה מאוד).
  4. מניחים על תבנית נייר אפיה, ויוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של 3 או 4 ס"מ בערך.
  5. כל כדור משטחים מעט (לעובי של כ 1.5 ס"מ) ומסדרים על תבנית האפייה בצורה מרווחת.
  6. מכניסים לתנור ואופים כ- 15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.

עוגיות גרנולה לפני אפייה

משאירים את העוגיות בחוץ לקירור, אבל בהחלט כדאי לגנוב כמה כשהן חמות!

מאחסנים בכל טאפר או צנצנת אטומים (יחזיקו שבוע וחצי בכיף).

 

שבת שלום ובתאבון!

 

 

 

 

 

One comment

כתיבת תגובה