עוגיות מלוחות

עוגיות מלוחות 5.00/5 (100.00%) 1 vote

עוגיות גבינה מלוחות

עוגיות גבינה מלוחות

אני מזהירה! העוגיות האלה ממכרות!
הן קלות מאוד להכנה, עשירות בגבינת קשקבל, מלוחות וטעימות ביותר.
צריך יותר מזה?

אני הכנתי את העוגיות הללו לכבוד חג השבועות, אבל תרגישו חופשיים להכין גם בלי שום סיבה מיוחדת.
הן מהוות אחלה נשנוש ליד בירה או אפילו קפה.

המצרכים להכנת עוגיות גבינה מלוחות

  • 200 גרם חמאה קרה – חתוכה לקוביות.
  • 2 כוסות קמח רגיל מנופה.
  • 2 ביצים ( 1 לציפוי).
  • 150 גרם גבינת קשקבל מגוררת דק.
  • 50  גרם גבינת פרמז'ן מגוררת דק (אפשר במקום להשתמש ב- 200 גרם מסוג אחד של גבינה).
  • 1/3 כפית מלח (אם לא שמים גבינת פרמז'ן אז כדאי לשים 1/2 כפית מלח) .
  • שומשום / קצח/ זעתר – כל מה שבא לנו לשים כציפוי.

הוראות ההכנה

  • בקערת המיקסר מכניסים את קוביות החמאה ומערבלים עם וו גיטרה (או בווים המסולסלים במיקסרים הפשוטים, או במעבד מזון).
  • כשהחמאה כבר לא נראית גושית, מוסיפים כוס 1 של קמח + מלח + 1 ביצה.
  • כשהחומרים פחות או יותר מאוחדים, מוסיפים את כוס הקמח השנייה, ואת הגבינות.
  • נוצר לנו בצק פירורי, מעבירים אותו לשיש מקומח ולשים מעט (עד לאיחוד הבצק).
  • חותכים את הבצק ל-2 חלקים ויוצרים גלילים קוטר של כ- 3 ס"מ.
  • כל גליל עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה.

בצק לעוגיות מלוחות

  • לאחר שעה, מחממים תנור ל -180 מעלות.
  • על נייר אפייה מפזרים שומשום/ קצח / זעתר.
  • טורפים את הביצה השנייה ומורחים בעזרת מברשת על כל צדי גליל הבצק.
  • מגלגלים את גלילי הבצק בשומשום (ניתן גם לפזר ידנית), עד שהגלילים מצופים היטב.
  • פורסים את הגלילים לעיגולים בעובי של כמעט סנטימטר 1.

ציפוי בשומשום

  • מסדרים נייר אפיה בתבנית (יוצאות 2 תבניות), ומניחים את העוגיות.
  • אופים כ -25 דקות , עד שהעוגיות זהובות ויפות.

עוגיות לפני אפיה

והרי לכם עוגיות מלוחות טעימות בטירוף!

בתאבון!!!

 

 

 

כתיבת תגובה