עוגיות תפוז וחמוציות

עוגיות תפוז וחמוציות 5.00/5 (100.00%) 2 votes

עוגיות תפוז וחמוציות

עוגיות תפוז פריכות עם חמוציות ואגוזים

מתכון קליל ומפתיע עם שילוב טעמים מעניין של תפוז וחמוציות בניחוח של וניל וחמאה, כל אחד יכול להכין מבלי להסתבך.

מצרכים ל כ-60 עוגיות

  • 2 כוסות קמח תופח.
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתיה.
  • 3/4 כוס סוכר.
  • 1 שקיק של סוכר וניל.
  • 1 ביצה L .
  • 1 כפית גרידה של קליפת תפוז (זסט).
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.
  • חופן אגוזים קצוצים לבחירה (פקאן / מלך/ מקדמיה / שקדים).
  • 1/2 כוס חמוציות קצוצות.

שלבי ההכנה

  • במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד: חמאה, סוכר, סוכר וניל, גרידת תפוז וביצה.
  • כאשר נוצר מעין קרם אחיד מוסיפים בשתי "נגלות" את הקמח וממשיכים בערבול הבצק.
  • כאשר הקמח נבלע בתערובת מוסיפים את האגוזים והחמוציות לערבול קצר עד שהבצק אחיד.
  • מעבירים למשטח מקומח מעט ולשים קצת עד שנוצר גוש בצק אחיד.
  • חוצים את הבצק לשני חלקים ומכל חלק מגלגלים נקניק בקוטר של כ-2 ס"מ.
  • מעבירים לקירור של כשעה במקרר.
  • לאחר כשעה הבצקים כבר די קשים וקל מאוד לפרוס אותם מבלי שהעוגיות יאבדו את הצורה, פורסים את הנקניקים לעוגיות בעובי של כ-1 ס"מ.

בצק-עוגיות-התפוז

  • מסדרים את העוגיות בתבנית על נייר אפיה כאשר יש להקפיד על מרווח בין העוגיות מאחר והן תופחות באפיה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות במשך כ-10 דקות.
  • העוגיות צריכות להזהיב מעט מאוד, ממש קצת בשוליים.
  • מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר (הן יוצאות מהתנור רכות ולאחר התקררות הן נהיות פריכות מאוד).

עוגיות-לפני-ואחרי-אפיה

** לאקסטרה פריכות – לפני פריסת העוגיות ניתן לגלגל את הנקניק במעט סוכר.

בתאבון!

 

 

 

כתיבת תגובה