עוגיות תפוז פריכות עם חמוציות ואגוזים
מתכון קליל ומפתיע עם שילוב טעמים מעניין של תפוז וחמוציות בניחוח של וניל וחמאה, כל אחד יכול להכין מבלי להסתבך.
מצרכים ל כ-60 עוגיות
- 2 כוסות קמח תופח.
- 1/4 כפית אבקת סודה לשתיה.
- 3/4 כוס סוכר.
- 1 שקיק של סוכר וניל.
- 1 ביצה L .
- 1 כפית גרידה של קליפת תפוז (זסט).
- 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.
- חופן אגוזים קצוצים לבחירה (פקאן / מלך/ מקדמיה / שקדים).
- 1/2 כוס חמוציות קצוצות.
שלבי ההכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד: חמאה, סוכר, סוכר וניל, גרידת תפוז וביצה.
- כאשר נוצר מעין קרם אחיד מוסיפים בשתי "נגלות" את הקמח וממשיכים בערבול הבצק.
- כאשר הקמח נבלע בתערובת מוסיפים את האגוזים והחמוציות לערבול קצר עד שהבצק אחיד.
- מעבירים למשטח מקומח מעט ולשים קצת עד שנוצר גוש בצק אחיד.
- חוצים את הבצק לשני חלקים ומכל חלק מגלגלים נקניק בקוטר של כ-2 ס"מ.
- מעבירים לקירור של כשעה במקרר.
- לאחר כשעה הבצקים כבר די קשים וקל מאוד לפרוס אותם מבלי שהעוגיות יאבדו את הצורה, פורסים את הנקניקים לעוגיות בעובי של כ-1 ס"מ.
- מסדרים את העוגיות בתבנית על נייר אפיה כאשר יש להקפיד על מרווח בין העוגיות מאחר והן תופחות באפיה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות במשך כ-10 דקות.
- העוגיות צריכות להזהיב מעט מאוד, ממש קצת בשוליים.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר (הן יוצאות מהתנור רכות ולאחר התקררות הן נהיות פריכות מאוד).
** לאקסטרה פריכות – לפני פריסת העוגיות ניתן לגלגל את הנקניק במעט סוכר.
בתאבון!