עוגת ביסקוויטים – שוקו וניל

עוגת ביסקוויטים – שוקו וניל 5.00/5 (100.00%) 3 votes

עוגת ביסקוויטים

עוגת הביסקוויטים הזו היא לא פחות ממופלאה, לא לוקח הרבה זמן להכין אותה וההשקעה (המינורית יש לציין) ממש משתלמת!

את העוגה הזו ניתן להכין גם רק בטעם אחד לבחירתכם, שוקו או וניל (או טעם אחר) ופשוט להקציף שקית שלמה של אינסטנט פודינג בטעם הנבחר, עם שאר המרכיבים.

המצרכים הדרושים לעוגת ביסקוויטים בתבנית מלבנית בגודל 26*32 ס"מ

לפודניג שוקולד:

  • 1 גביע גבינה לבנה 9% או 5%.
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה להקצפה.
  • 1/2 שקית אינסטנט פודינג בטעם שוקולד (כ-42 גרם).
  • 1/2 כוס חלב.
  • 2 כפות סוכר לבן.

לפודניג וניל:

  • 1 גביע גבינה לבנה 9% או 5%.
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה להקצפה.
  • 1/2 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל (כ-42 גרם).
  • 1/2 כוס חלב.
  • 2 כפות סוכר לבן.

לציפוי גנאש השוקולד:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה.
  • 200 גרם שוקולד מריר או חלב – שבור לקוביות.

לשכבת הביסקוויטים

  • 500 גרם ביסקוויט פתיבר בטעם שוקולד.
  • מעט חלב בצלוחית לטבילת הביסקוויטים.

הוראות ההכנה

  • מקציפים במיקסר את כל המצרכים של פודינג השוקולד עד שמקבלים פודינג יציב שאינו נוזל בקלות מהכף, מעבירים לקערה ושמים בצד
  • מקציפים במיקסר את המצרכים של פודינג הוניל ומניחים בצד.
  • טובלים בסקוויטים במעט חלב -אחד אחד, ומסדרים שכבת בסיס מבסקוויטים.

הכנת הפודינג והבסיס

  • במרכז התבנית מוזגים את כל פודינג השוקולד ומיישרים לשכבה אחידה על גבי הביסקוויטים.
  • מעל שכבת השוקולד מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים.
  • במרכז התבנית מוזגים את כל פודינג הוניל ומיישרים לשכבה אחידה.
  • מסדרים שכבה נוספת ואחרונה של ביסקוויטים (סה"כ 3 שכבות: בסיס, מרכז ושכבה עליונה).
  • מכניסים לפריזר לכחצי שעה.

מכינים את הגנאש:

  • מרתיחים בסיר או במיקרוגל שמנת מתוקה.
  • מוזגים את השמנת הרותחת על גבי השוקולד ומערבבים עד לקבלת משחה חלקה ומבריקה.
  • נותנים לגנאש טיפה להתקרר -2 דקות לא יותר.

גנאש

  • מוזגים את הגנאש במרכז עוגת הביסקוויטים ומטים לצדדים כך שהגנאש נוזל ומכסה היטב את העוגה.
  • מכניסים למקרר ללילה או לפריזר לכשעה- שעתיים.

את העוגה ניתן להגיש גם קפואה כשממש חם וזה די מזכיר את הקסטה של פעם :)

בתאבון!

 

 

 

כתיבת תגובה