עוגת גבינה קפוצ'ינו וטופי

עוגת גבינה קפוצ'ינו וטופי 4.57/5 (91.43%) 7 votes

עוגת גבינה קפוצ'ינו וטופי

לכבוד חג השבועות אני מביאה לכם מתכון טעים ביותר לעוגת גבינה בניחוח קפה וטופי.

טעם הקפה מוסיף מאוד לגבינה ובמקביל אינו משתלט על הטעם העדין של העוגה.

את העוגה יש להכין יום לפני מועד הגשתה.

המצרכים לתחתית העוגה

  • 200 גרם פירורי עוגיות חמאה (אני השתמשתי בעוגיות חמאה עם אגוזי לוז).
  • 100 גרם חמאה מומסת (אפשר במיקרוגל).

המצרכים למלית עוגת הגבינה

  • 4 מיכלי גבינת שמנת בטעם טבעי 30% (כ-900 גרם).
  • 1 מיכל שמנת חמוצה (כזו של פעם).
  • 1 כוס סוכר.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 1 אספרסו קצר מקורר (או כפית נס קפה מומסת במעט מים).
  • 4 ביצים.

המצרכים לרוטב הטופי

  • 1 כוס סוכר לבן.
  • 1 מיכל שמנת מתוקה לבישול (1 כוס).
  • כפית חמאה.

הוראות ההכנה לעוגת גבינה קפוצ'ינו וטופי ( לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ).

  • מפוררים את עוגיות החמאה ומערבבים עם החמאה המומסת.
  • אוטמים מבחוץ את תחתית תבנית העוגה באמצעות ניילון נצמד (בכדי למנוע כניסת נוזלים לעוגה).
  • מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפיה, (פשוט מסמנים בעזרת התבנית ועפרון את מטווה התבנית על נייר האפייה וגוזרים).
  • שופכים את תערובת הפירורים והחמאה לתבנית ומהדקים הייטב, כך שיווצר משטח אחיד בגובהו.
  • מכניסים את התבנית לפריזר ובינתיים מתפנים להכנת מלית הגבינה.
  • מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  • בקערה מערבבים:  את כל מיכלי גבינת השמנת, שמנת חמוצה, וכוס סוכר.
  • מוסיפים תמצית וניל ותמצית אספרסו ומערבבים.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב, עד לקבלת מלית חלקה ואחידה.

 

הכנת עוגת הגבינה

  • מוציאים את התבנית מהפריזר ומניחים בתוך מגש/תבנית עם שוליים גבוהים (אני השתמשתי בתבנית חד פעמית גדולה).
  • מוזגים לתוך תבנית העוגה את המלית.
  • מכניסים לתנור ומוזגים מים רותחים לתוך התבנית החיצונית (החד פעמית, לא תבנית העוגה)  עד לגובה מחצית תבנית העוגה, כמודגם בתמונה למטה.

 

עוגת גבינה באפייה

  • העוגה מוכנה לאחר כשעה וחצי, ניתן לוודא שהעוגה מוכנה כאשר אנו רואים שהשוליים יציבים והמרכז קצת פחות (כשהעוגה מתקררת היא מתייצבת לחלוטין).
  • מוציאים מהתנור ומשאירים להתקרר בתוך התבנית עם המים.
  • כאשר העוגה כבר לא חמה , מוציאים מהתבנית עם המים ומכניסים את העוגה למקרר ללילה שלם.

הכנת רוטב הטופי

  • במקביל מניחים על אש קטנה מאוד 2 סירים:  באחר מחממים עד לרתיחה את השמנת המתוקה, ובשני מחממים את כוס הסוכר עד לקבלת כרמל חלק וענברי ללא גושים (יש לערבב כל הזמן).
  • כאשר השמנת רתוחה והכרמל חלק לחלוטין, מוזגים את השמנת אל הכרמל- שימו לב! הסיר יתחיל לבעבע מאוד, יש לערבב כל הזמן עד שהביעבוע נרגע ומתקבל טופי חלק.
  • מוסיפים את כפית החמאה מערבבים עד שהחמאה נטמעת בטופי ומכבים את האש, משאירים להתקרר מעט.

 

הכנת רוטב טופי

  • כאשר הטופי מתקרר מעט, מוציאים את העוגה מהמקרר ומרפדים את שוליה באמצעות שקף או נייר אפייה.
  • מוזגים את רוטב הטופי על העוגה ובאמצעות הטיית התבנית גורמים לרוטב הטופי לכסות את כולה.
  • מקשטים עם סוכריות טופי, שוקולד לבן או בכל דבר העולה ברוחנו ומכניסים למקרר עד להגשה.
  • בעת הגשת העוגה יש להעביר סכין על השוליים על מנת להפריד את הטופי מהשקף או מנייר האפייה.
  • תתקבל עוגת גבינה קפוצ'ינו וטופי משגעת ויפהפיה.
  • פורסים באמצעות סכין רטובה מעט בכדי למנוע את הדבקות הטופי לסכין.

קישוט עוגת הגבינה

חג שבועות שמח, ובתאבון!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One comment

כתיבת תגובה