עוגת גזר ופקאן

עוגת גזר ופקאן 4.67/5 (93.33%) 6 votes

עוגת גזר ופקאן

עוגת גזר ופקאן

כשהייתי קטנה (לפני 25 שנה בערך) הייתה בדיחה שבכל פעם שסופרה, הצחיקה אותי מחדש.

הבדיחה מספרת על ארנב המגיע אל המאפיה השכונתית:

ארנב: אדון אופה האם יש לך עוגת גזר?

האופה השיב: לא אין היום עוגת גזר.

חלף לו יום ושוב הארנב כיתת רגליו אל המאפיה ושאל:

אדון אופה נכבד האם יש היום עוגת גזר?

האופה השיב : לא גם היום אין עוגת גזר.

למחרת אותו היום שוב הגיע הארנב אל האופה ושאל:

סלח לי אדון אופה יש עוגת גזר?

האופה חייך בפה מלא ואמר: היום במיוחד בשבילך הכנתי עוגת גזר!!!

הארנב השיב בחיוך: נכון שזה מגעיל?

מאותו היום שבו שמעתי את הבדיחה לראשונה הייתי משוכנעת שעוגות גזר הן דבר לא טעים, ובעצם הגיוני שכל ילד קטן יחשוב כך .

רק כשהגעתי לגיל 21 טעמתי לראשונה עוגת גזר, ואני חייבת להודות זה ממש לא מה שחשבתי!!

עוגות גזר הן עוגות מעולות כאשר הן מוכנות כהלכה, הגזר הטרי מעניק להן לחות ומתיקות משגעת.

הבדיחה הזו עלתה לי אתמול בראש, ועשתה לי חשק להכין עוגת גזר ופקאן, ומאפינס גזר ולהעלות את המתכון, כדי שתוכיחו לכל גדול ולכל קטן שעוגות גזר זה דבר טעים!!!

לצורך הכנת 2 עוגות גזר מלבניות / 12 מאפינס גזר נצטרך:

  • 1+1/4 כוסות סוכר.
  • 3/4 כוס שמן קנולה.
  • 3 ביצים.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 2 כוסות גזר מגורר דק (כ- 4 גזרים) סחוט מעט מנוזלים.
  • 2 תפוחים מגורדים גס (עדיף מסוג גרנ-סמיט הירוקים).
  • 2 כוסות קמח רגיל מנופה.
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה.
  • 2 כפיות קינמון טחון.
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון (לא חייב).
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון.
  • 1/2 כפית מלח.
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן מסוכרים (פקאן סיני)- אפשר להחליף באיזה אגוזים שרוצים.
  • 1/2 כוס צימוקים בהירים.
  • לזיגוג (לא חובה אבל יפה!): 3 כפות אבקת סוכר + כפית מים – יש להכין רק כשהעוגות מתקררות.

הוראות ההכנה למאפינס גזר / עוגת גזר

  • מחממים תנור ל 170 מעלות.
  • בקערה מערבבים: קמח, אבקת סודה לשתייה, קינמון, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט , ומלח.
  • בקערה שניה טורפים יחד לתערובת אחידה: ביצים ,  סוכר,  שמן , תמצית וניל.

הכנות לעוגת גזר

  • מוסיפים את האגוזים והצימוקים לקערת הקמח ומערבבים, כך נמנע מהאגוזים לשקוע באפייה.
  • מוסיפים את הגזר והתפוח המגוררים אל קערת הביצים ומערבבים עם כף.
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, אין צורך בהרבה ערבוב.

תערובת לעוגה

  • למאפינס גזר: משמנים בשמן תבנית סיליקון למאפינס, או מניחים מג'נטים בתבנית למאפינס ומוזגים את תערובת העוגה עד ל 3/4 גובה (בערך 2 כפות).
  • לעוגה: מניחים נייר אפייה בתבנית מלבנית ומוזגים מהתערובת עד 3/4 גובה התבנית.

לפני אפיה

  • את העוגות אופים כ שעה אחת , בודקים באמצעות דקירת מרכז העוגה בקייסם, אם הקייסם יוצא יבש העוגה מוכנה.
  • מאפינס הגזר אופים כ 35 דקות, גם כאן ניתן לבדוק באמצעות דקירת קיסם.
  • כשהעוגות מתקררות מערבבים את אבקת הסוקר והמים ומזלפים מעל העוגות.

מאפינס גזר

שבת שלום ובתאבון!!!

 

 

 

 

 

 

2 comments

כתיבת תגובה