עוגת דבש וחלבה

עוגת דבש וחלבה 5.00/5 (100.00%) 2 votes

עוגת דבש וחלבה

לכבוד ראש השנה הקרב ובא החלטתי להכין עוגת דבש עם שדרוג קטן ומפתיע.

הפעם הוספתי לעוגת הדבש הרגילה גם חלבה מפוררת, התוצאה ממש טובה ומפתיע עד כמה קל להכין את העוגה המרשימה הזו.

המצרכים להכנת 2 עוגות דבש בתבנית מלבנית

  • 3 כוסות קמח.
  • 1 שקית אבקת אפיה.
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה.
  • 1/2 כוס דבש.
  • 3/4 כוס שמן קנולה.
  • 1/2 1 כוסות תה פושר (עדיף ארל גרי).
  • 1/4 1 כוסות סוכר.
  • 1/2 כפית אגוז מוסגט.
  • 3 כפיות קינמון טחון.
  • 3 ביצים.
  • 70 גרם חלבה (וניל) מפוררת.

 

הוראות הכנת עוגת הדבש- הכנה ב-5 דקות!

  • מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, והתבלינים.
  • מערבבים יחד בקערה אחרת את השמן, התה, דבש והסוכר.
  • מאחדים את הקערות מערבבים מעט, ומוסיפים את הביצים, מערבבים עד אשר מתקבלת בלילה אחידה.
  • מוזגים את בלילת העוגה לתוך 2 תבניות אינגליש קייק המרופדות בנייר אפיה (או משומנות היטב) -עד ל- 3/4 מגובה התבנית.
  • מפזרים מלמעלה את החלבה המפוררת (בצורה גזה), ומנערים מעט על מנת שגושי החלבה ישקעו קצת לתוך הבלילה.

הכנת עוגת הדבש

  • אופים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך כ- 40 דקות.
  • דוקרים בקיסם ואם הוא יוצא יבש ניתן להוציא את העוגות מהתנור.

מגישים ונהנים.

חג שמח ובתאבון!

 

 

 

כתיבת תגובה