עוגת לימון ופירות יער

עוגת לימון ופירות יער 5.00/5 (100.00%) 3 votes

עוגת-לימון-ופירות-יער
עוגת לימון ופירות יער

לכבוד סוף השבוע החלטתי לאפות עוגה, את עוגת הלימון ופירות היער פגשתי לראשונה לפני כ-6 שנים.

אז עבדתי במטבח קונדיטוריה ומכל המאפים והעוגות  המעולים זו הייתה העוגה האהובה עלי ביותר.

הבטחתי לעצמי שביום מן הימים אני אלמד להכין את העוגה הזו, גם אם לא בדיוק אותו הדבר, העיקר להגיע לטעם הלימוני החמצמץ והמתוק גם יחד.

מאז עברו  אין ספור ניסיונות ותרגולים,  ואני יכולה לומר ללא כל צל של ספק כי הצלחתי לפצח את המתכון לעוגת הלימון ואף לשייך אותו לסגנון  האישי שלי.

אני מביאה אליכם מתכון קליל ביותר שכל חובב/ת אפייה מתחיל/ה יכול/ה לעקוב אחר ההוראות ולהפיק עוגת לימון נימוחה , טעימה ובשילוב של פירות יער חמצמצים, שבנוסף להיותה מעולה גם נראית נהדר!

לצורך הכנת עוגה אחת נזדקק למצרכים הבאים:

  • 1+1/2 כוסות קמח תופח מנופה (אחרי סינון במסננת).
  • 1/2 כף קורנפלור.
  • 2 גביעי יוגורט טבעי (רגיל).
  • 1 ביצה.
  • 3/4 כוס אבקת סוכר.
  • 50 גרם חמאה מומסת (אפשר להמיס במיקרוגל).
  • 1 כף של גרידת לימון (זסט).
  • 1/2 כפית תמצית וניל.
  • 1/2 כוס של פירות יער (איזה שרוצים).

 

לסירופ הסוכר נצטרך:

  • 1/4 כוס מיץ לימון (טרי) .
  • 1/4 כוס סוכר.

הוראות ההכנה

  • בסיר קטן או קלחת מבשלים את מיץ הלימון והסוכר עד לקבלת סירופ (מעט אחרי הרתיחה), ומצננים.
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • מערבבים בקערה: ביצה, יוגורט, אבקת סוכר, קורנפלור, תמצית וניל, גרידת לימון וחמאה (כל המרכיבים למעט הקמח והפירות).
  • מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שמתקבלת בלילה אחידה (עם מטרפה ידנית, או במיקסר עם וו גיטרה).
  • משמנים תבנית אפיה (אני השתמשתי בתבנית סיליקון ויש לשמן גם אותה, עם חמאה או שמן).
  • מוזגים את כל הבלילה אל התבנית ומיישרים.

עוגת-לימון-לפני-האפיה

  • מפזרים מלמעלה את פירות היער , ודוחפים  מעט בעזרת סכין לתוך העוגה. (אנו מפזרים את הפירות מלמעלה מאחר והם שוקעים מעט באפייה ולא נרצה שכל הפירות יהיו בתחתית העוגה.
  • מכניסים לתנור לאפייה של כ-50 דקות, כאשר העוגה משחימה מלמעלה מכניסים קיסם שיניים ואם הוא יוצא יבש/ עם פירורים, אפשר להוציא את העוגה מהתנור.
  • כאשר העוגה עוד חמה, מוזגים מעליה את הסירופ שהכנו (כשהוא קר) ומניחים לעוגה להתקרר.

*** כלל מפתח: עוגה חמה מקבלת סירופ קר, או עוגה קרה מקבלת סירופ חם!

עוגת-לימון-מקבלת-סירופ-סוכר

בתאבון!!!

כתיבת תגובה