עוגת לימון קוקוס וריבת דובדבנים

עוגת לימון קוקוס וריבת דובדבנים 5.00/5 (100.00%) 2 votes

עוגת לימון קוקוס ריבה

את העוגה הזו גיליתי לגמרי במקרה, התחשק לי להכין עוגה עם ריבת דובדבנים וחשבתי לי אילו טעמים יתאימו לדעתי.

השילוב של עוגת הלימון עם הקוקוס, היוגורט והריבה הניבו עוגה מדהימה רכה ורטובה שפשוט אי אפשר להפסיק לישר (כפי שהצהירה בפני חברה טובה).

אז הרי לכם מתכון פשוט וקל לעוגה שהיא באמת לא פחות  ממעולה, ולא ישאר ממנה אפילו לא פירור בודד בצלחת.

מצרכים עבור 2 עוגות מלבניות

לעוגות הלימון

  • 1 וחצי כוסות קמח לבן מנופה.
  • 1 וחצי כפיות אבקת אפיה.
  • 1 גביע יוגורט – בטעם טבעי.
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.
  • 1 וחצי כוסות סוכר.
  • 2 כפיות תמצית וניל.
  • גרידת לימון מלימון אחד
  • מיץ סחוט מלימון אחד (אותו לימון של הגרידה).
  • חצי כוס קוקוס.
  • 3 ביצים.
  • חצי כוס ריבת דובדבנים  – מומלץ (או ריבה אדומה אחרת).

לציפוי קראנצ'י עם קוקוס

  • קוקוס טחון (לפיזור מעל העוגות).
  • 7 כפות אבקת סוכר.
  • 7 כפות מים.

הוראות ההכנה לעוגת הלימון

  1. מקציפים במיקסר: חמאה, סוכר, תמצית וניל, ויוגורט.
  2. מוסיפים בהדרגה את הביצים, גרידת הלימון ומיץ הלימון.
  3. מוסיפים בהדרגה את הקמח, אבקת האפייה והקוקוס עד שמתקבלת בלילה אחידה וחלקה.
  4. מרפדים 2 תבניות אפיה מלבניות בנייר אפיה ומוזגים לתוכן את בלילת עוגת הלימון (אל דאגה העוגות עולות באפיה).
  5. מחממים במיקרוגל את הריבה עד שהיא מעט נוזלית.
  6. מוזגים לאורך כל עוגה מחצית מכמות הריבה ומערבבים מעט גם מזלג כך שהריבה נטמעת קצת בבלילת העוגה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעולות, כשעה שלמה.
  8. מוציאים מהתנור ומשאירים בצד עד שהגועות מתקררות לחלוטין.
  9. מכינים את הציפוי: מערבבים את אבקת הסוכר וכפות המים עד שמתקבל זיגוג לבן ונוזלי.
  10. מוזגים את הזיגוג על העוגות ומפזרים מעליו קוקוס טחון עד לכיסוי.

הזיגוג מתקשה ומעניק לעוגות קראנצ'יות מיוחדת.

עוגת לימון וקוקוס עם ריבת דובדבנים, עוגה מושלמת לאירוח וקלה להכנה!

 

כתיבת תגובה