עוגת שוקולד

עוגת שוקולד 5.00/5 (100.00%) 1 vote

עוגת שוקולד

עוגת שוקולד בציפוי גנאש שוקולד

זוהי עוגת שוקולד של ילדות, אפשר להכין אותה גם ללא ציפוי השוקולד אך אני ממליצה להשקיע את 2 הדקות הנוספות הדרושות להכנתו.

מתקבלת עוגת שוקולד תמימה למראה אך שובבה לחלוטין!

מצרכים להכנת 2 עוגות שוקולד בתבנית מלבנית

  • 1 כוס קמח תופח.
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה.
  • 2 כפות גדושות של אבקת קקאו (לא שוקו).
  • 1 כוס סוכר.
  • 1/2 כוס חלב.
  • 2 ביצים.
  • 1/4 כוס שמן קנולה.
  • 1/2 כוס מים רותחים.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • חופן שוקולד קצוץ (לבן, מריר, חלב, מקופלת).

מצרכים לציפוי השוקולד

  • 180 גרם שוקולד מריר.
  • 1 מיכל שמנת מתוקה.
  • קורט מלח.

הוראות ההכנה

  • בקערה מערבבים: קמח , אבקת סודה לשתייה, סוכר וקקאו.
  • מוסיפים ביצים, תמצית וניל, שמן , וחלב ומערבבים עד לאחידות.
  • מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.

בלילה לעוגת שוקולד

  • מחממים תנור ל- 170 מעלות.
  • משמנים תבניות חד פעמיות בשמן או ספריי שמן (תבניות מתכת כדאי לרפד בנייר אפייה).
  • מוזגים את בלילת העוגה לתוך התבניות עד לחצי גובה (אל דאגה העוגות עולות יפה).
  • מפזרים על העוגות את חופן השוקולד הקצוץ.
  • אופים בתנור כ-30 דקות.
  • מוציאים מהתנור ומניחים בחוץ להתקררות (לא במקרר) – מי שלא מעוניין בציפוי השוקולד יכול להפסיק בשלב זה.

אפיית-עוגת-השוקולד

***בכדי לוודא שהעוגה מוכנה נועצים במרכזה קיסם שיניים, כאשר הוא יוצא יבש לחלוטין או עם פירורים , אז העוגה מוכנה.

מכינים את גנאש השוקולד.

  • כאשר העוגות בטמפרטורת החדר מתחילים את הכנת הגנאש.
  • מחממים בלקחת או בסיר קטן את השמנת והמלח, עד לרתיחה.
  • כאשר השמנת רתוחה מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד, מערבבים עד לקבלת גנאש חלק ויפה.
  • מחוררים את העוגות עם קיסם שיניים או מזלג.
  • מוזגים מעל העוגות את גנאש השוקולד (בגלל החירור הגנאש מחלחל מעט לתוך העוגה).

ציפוי גנאש שוקולד

  • מכניסים למקרר עד להתייצבות הציפוי ומקשטים איך שרוצים (אני קישטתי עם סוכריות צבעוניות אבל כל רעיון יצירתי אחר גם הולך)
  • מומלץ מעבר ליום 1 לשמור בקירור, ולחמם מעט במיקרו לקראת ההגשה.

בבקשה, מתכון לעוגת שוקולד משגעת שילדים וגם מבוגרים פשוט אוהבים (מודה באשמה).

בתאבון!

 

 

5 comments

כתיבת תגובה