עוגת שוקולד בציפוי גנאש שוקולד
זוהי עוגת שוקולד של ילדות, אפשר להכין אותה גם ללא ציפוי השוקולד אך אני ממליצה להשקיע את 2 הדקות הנוספות הדרושות להכנתו.
מתקבלת עוגת שוקולד תמימה למראה אך שובבה לחלוטין!
מצרכים להכנת 2 עוגות שוקולד בתבנית מלבנית
- 1 כוס קמח תופח.
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה.
- 2 כפות גדושות של אבקת קקאו (לא שוקו).
- 1 כוס סוכר.
- 1/2 כוס חלב.
- 2 ביצים.
- 1/4 כוס שמן קנולה.
- 1/2 כוס מים רותחים.
- 1 כפית תמצית וניל.
- חופן שוקולד קצוץ (לבן, מריר, חלב, מקופלת).
מצרכים לציפוי השוקולד
- 180 גרם שוקולד מריר.
- 1 מיכל שמנת מתוקה.
- קורט מלח.
הוראות ההכנה
- בקערה מערבבים: קמח , אבקת סודה לשתייה, סוכר וקקאו.
- מוסיפים ביצים, תמצית וניל, שמן , וחלב ומערבבים עד לאחידות.
- מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
- מחממים תנור ל- 170 מעלות.
- משמנים תבניות חד פעמיות בשמן או ספריי שמן (תבניות מתכת כדאי לרפד בנייר אפייה).
- מוזגים את בלילת העוגה לתוך התבניות עד לחצי גובה (אל דאגה העוגות עולות יפה).
- מפזרים על העוגות את חופן השוקולד הקצוץ.
- אופים בתנור כ-30 דקות.
- מוציאים מהתנור ומניחים בחוץ להתקררות (לא במקרר) – מי שלא מעוניין בציפוי השוקולד יכול להפסיק בשלב זה.
***בכדי לוודא שהעוגה מוכנה נועצים במרכזה קיסם שיניים, כאשר הוא יוצא יבש לחלוטין או עם פירורים , אז העוגה מוכנה.
מכינים את גנאש השוקולד.
- כאשר העוגות בטמפרטורת החדר מתחילים את הכנת הגנאש.
- מחממים בלקחת או בסיר קטן את השמנת והמלח, עד לרתיחה.
- כאשר השמנת רתוחה מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד, מערבבים עד לקבלת גנאש חלק ויפה.
- מחוררים את העוגות עם קיסם שיניים או מזלג.
- מוזגים מעל העוגות את גנאש השוקולד (בגלל החירור הגנאש מחלחל מעט לתוך העוגה).
- מכניסים למקרר עד להתייצבות הציפוי ומקשטים איך שרוצים (אני קישטתי עם סוכריות צבעוניות אבל כל רעיון יצירתי אחר גם הולך)
- מומלץ מעבר ליום 1 לשמור בקירור, ולחמם מעט במיקרו לקראת ההגשה.
בבקשה, מתכון לעוגת שוקולד משגעת שילדים וגם מבוגרים פשוט אוהבים (מודה באשמה).
בתאבון!
הולכת להכין
תעדכני איך יצא
העוגה ניראת מדהים וטעימה.
האם את משתמשת בכוס מידה של 240 מ"ל?תודה
היי ענתי ותודה רבה, אכן כוס מדידה בנפח סטנדרטי 240 מ״ל.
תודה רבה.