עוגת שמרים וריקוטה

עוגת שמרים וריקוטה 5.00/5 (100.00%) 2 votes

עוגת שמרים וריקוטה

עוגת שמרים ריקוטה וצימוקים – קלה להכנה

אין לי מה להגיד, מאז ומתמיד הייתה לי חולשה לעוגות שמכילות גבינה.

את עוגת השמרים הזו מאוד קל להכין והיא מאוד טעימה.

אני הכנתי אותה לכבוד שבת\ והיא נשמרת בכיף במקרר גם מספר ימים (אם לא חוסלה קודם לכן).

מצרכים ל-2 עוגות שמרים וגבינה

לבצק

  • 1/3 5 כוסות קמח.
  • 3/4 כוס סוכר לבן.
  • 200 גרם חמאה רכה (1 חבילה גדולה).
  • 11 גרם שמרים יבשים (שקית קטנה).
  • גרדת קליפת לימון- מחצי לימון.
  • 3 ביצים L.
  • 1 כוס חלב מחומם מעט.
  • 1 כפית מלח.
  • 1 כפית תמצית וניל.

למלית הגבינה

  • 500 גרם גבינת ריקוטה.
  • 1/2 כוס צימוקים (צהובים, שחורים, חמוציות מיובשות-לבחירתכם).
  • 1 כף קורנפלור.
  • 1 ביצה.
  • 1 כפית תמצית וניל / תוכנו של מקל וניל.
  • 1/2 כוס סוכר.
  • 1 ביצה טרופה +כפית מים, להברשת העוגות לפני האפייה.

לסירופ סוכר – אופציונלי

  • 1/2 כוס סוכר לבן.
  • 1/2 כוס מים.

הוראות ההכנה

  • הכנת הבצק – במיקסר עם וו לישה (או ידנית), לשים יחד את כל חומרי הבצק, עד לקבלת בצק אחיד – מעבירים למקרר לכשעה.
  • לאחר כשעה מוציאים מהמקרר מכסים את קערת הבצק במגבת לחה ומתפיחים עד שהבצק עלה בעוד כ-1/3 מנפחו המקורי.

הכנת-בצק-שמרים

  • הכנת המלית- מערבבים יחד את כל חומרי מלית הגבינה ומכניסים למקרר בזמן רידוד הבצק.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • את הבצק מחלקים ל-2 חצאים.
  • מפזרים קמח על משטח העבודה מרדדים  כל אחד מחצאי הבצק למלבן אשר עוביו כ-1/2 ס"מ.
  • מניחים כל מלבן כך שהצלעות הקצרות שלו נמצאות כלפינו.
  • במרכזו של כל מלבן מפזרים באמצעות כף כמחצית ממלית הגבינה.
  • חורצים בעזרת סכין פסים אלכסונים זהים  בעובי של כ-2.5 ס"מ בצידי המלית (ממש כמו בתמונה למטה).

הכנת-עוגת-השמרים

  • סוגרים את עוגת השמרים –  את הקצוות מקפלים על גבי המלית, את כל אחד מהפסים מניחים על גבי המלית, בצורה אלכסונית (כמו איקסים), כל שורת פסים עולה מעט על הקודמת – מוודאים שקצוות בעוגה סגורים היטב.
  • מתפיחים את העוגות עוד כ40 דקות.
  • באמצעות מברשת, מורחים על העוגות את הביצה הטרופה.
  • אופים בתנור כ-35 דקות עד שהעוגות מקבלות צבע זהוב עמוק.
  • מוציאים מהתנור ומניחים בצד להתקרר.
  • מכינים את סירופ הסוכר- כשהעוגות קרות (טמפרטורת החדר), מרתיחים את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  • מברישים את העוגות בסירופ הסוכר החם (עוגות קרות נבריש בסירופ חם, ועוגות חמות נבריש בסירופ קר-כלל ברזל).

עוגת-שמרים-מוכנה

לאלו מכם אשר מוותרים על סירופ הסוכר, מומלץ לפזר אבקת סוכר.

אלו עוגות שמרים וריקוטה מאוד טעימות ולא מתוקות מידי.

בתאבון!

 

 

2 comments

כתיבת תגובה