מתכון מהיר וקליל לשוקי עוף המבושלים ברוטב דבש יין וסויה,
פשוט ללקק את האצבעות!
מצרכים
1/2 כוס יין לבן יבש / שרדונה.
1/2 כוס רוטב סויה.
1/2 כוס דבש.
4 כפיות סוכר.
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון – לא חובה.
1 בצל גדול קצוץ.
4 שיני שום פרוסות דק.
8-10 שוקי עוף נקיים מעור.
3 כפות שמן קנולה לטיגון.
מלח ופלפל גרוס – לתיבול.
הוראות ההכנה
- מערבבים בקערה: סויה, דבש, יין סוכר, ג'ינג'ר ומעט מלח ופלפל.
- מתבלים את השוקיים במעט מלח ופלפל.
- מחממים במחבת גדולה ועמוקה את השמן ומטגנים את השוקיים עד שהם שחומים מצד אחד, הופכים לצד השני ומוסיפים את השום והבצל בתפזורת.
- כאשר השוקיים משחימים גם מהצד השני וגם הבצל שחום מעט, מוסיפים את הרוטב שבקערה.
- מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- כאשר הכל מבעבע מכסים את המחבת ומעבירים לאש נמוכה.
- מבשלים כ- שעה על אש נמוכה, ומדי פעם משקים את השוקיים ברוטב- או הופכים אותם.
- כאשר העוף שחום ויפה מסיימים את הבישול ומגישים על מצע של אורז לבן.
בתאבון!