עוף בדבש

עוף בדבש 5.00/5 (100.00%) 2 votes

 

עוף בדבש

מתכון מהיר וקליל לשוקי עוף המבושלים ברוטב דבש יין וסויה,

פשוט ללקק את האצבעות!

מצרכים

1/2 כוס יין לבן יבש / שרדונה.

1/2 כוס רוטב סויה.

1/2 כוס דבש.

4 כפיות סוכר.

1/2 כפית ג'ינג'ר טחון – לא חובה.

1 בצל גדול קצוץ.

4 שיני שום פרוסות דק.

8-10 שוקי עוף נקיים מעור.

3 כפות שמן קנולה לטיגון.

מלח ופלפל גרוס – לתיבול.

הוראות ההכנה

  1. מערבבים בקערה: סויה, דבש, יין סוכר, ג'ינג'ר ומעט מלח ופלפל.
  2. מתבלים את השוקיים במעט מלח ופלפל.
  3. מחממים במחבת גדולה ועמוקה את השמן ומטגנים את השוקיים עד שהם שחומים מצד אחד, הופכים לצד השני ומוסיפים את השום והבצל בתפזורת.
  4. כאשר השוקיים משחימים גם מהצד השני וגם הבצל שחום מעט, מוסיפים את הרוטב שבקערה.
  5. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
  6. כאשר הכל מבעבע מכסים את המחבת ומעבירים לאש נמוכה.
  7. מבשלים כ- שעה על אש נמוכה, ומדי פעם משקים את השוקיים ברוטב- או הופכים אותם.
  8. כאשר העוף שחום ויפה מסיימים את הבישול ומגישים על מצע של אורז לבן.

בתאבון!

כתיבת תגובה