עוף בתפוזים

עוף בתפוזים 5.00/5 (100.00%) 2 votes

עוף בתפוזים

שוקי עוף בתפוזים

המתכון הבא הוא מתכון פשוט מאוד להכנה אבל דורש מעט סבלנות.

מתכון טעים טעים לעוף בתפוזים שאפשר להכין מכל חלקי העוף ולא רק מהשוקיים כמו שאני הכנתי.

במתכון זה העוף מוגש עם תוספת של אורז כתום שאת המתכון שלו תוכלו למצוא כאן.

המצרכים למנה

  • 2 יחידות פלפל אדום חריף (לא חייב- לפי הטעם).
  • 3 שיני שום כתושות.
  • 2 וחצי כוסות מיץ תפוזים סחוט.
  • 1/2 כוס רוטב סויה.
  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק.
  • 8-9 יחידות שוקי עוף נקיות מעור.
  • כף סוכר.
  • כפית עלי תימין – אופציונלי.
  • כפית מלח.
  • 4 כפות שמן קנולה/זית לטיגון.

הוראות ההכנה

  • בסיר גדול מחממים את השמן.
  • מוסיפים את השום הכתוש, והפלפלים החריפים ומטגנים טיפ-טיפה.
  • מוסיפים את השוקיים, ממליחים במעט מלח ומטגנים היטב מכל צדי השוקיים עד שהן שחומות ויפות.
  • מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומביאים את הרוטב לרתיחה.

הכנת עוף ברוטב תפוזים

  • כאשר הנוזלים רותחים מעבירים לאש נמוכה וממשיכים לבשל עוד כ-40 דקות.
  • על מנת שיתקבל זיגוג יפה וטעים יש צורך להשקות את השוקיים ברוטב באמצעות כף, כל 7 דקות לערך.
  • הרוטב מצטמצם ונהיה סמיך קצת יותר ואז המנה מוכנה.

**לשדרוג ניתן להוסיף פרוסות תפוז.

עוף בתפוזים מתכון קל וטעים.

בתאבון!

כתיבת תגובה