פאי רועים

פאי רועים 5.00/5 (100.00%) 2 votes

 

מתכון פאי רועים

פאי רועים קל להכנה

לאחר חופשה באחד המלונות בארץ חזרה זוגתי עם סיפור על מנה מדהימה שאכלה במסעדת המלון, פאי רועים שבחיים לא טעמה כמוהו.

החלטתי לקבל את האתגר ולהכין פאי רועים בגרסה משלי, ולפי התגובות התוצאה הייתה מוצלחת יותר מהמנה של המלון.

אז המתכון שלפניכם הוא קל להפליא וממש לא מסובך, אני הכנתי את המנה הלא כשרה אבל שומרי הכשרות יוכלו למצוא במתכון גם את הדרך הכשרה להכנת המנה.

המצרכים להכנת פאי רועים

להכנת הפירה

  • 10 תפוחי אדמה בינוניים – קלופים וחתוכים לקוביות.
  • 50 גרם חמאה (לכשר  70 גרם מרגרינה).
  • 1/4 כוס חלב (לכשר – ללא).
  • 2 כפיות מלח.
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט.
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס (גם 1/4 כפית פלפל לבן הולך).
  • 1 ביצה – להברשה בלבד!!

להכנת הבשר

  • 200 גרם רסק עגבניות.
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה.
  • 1 חבילת ערמונים קצוצים (אלו המוכנים לאכילה).
  • 1 בצל גדול קצוץ דק.
  • 3 שיני שום קצוצים דק.
  • 1/2 קילו בשר בקר טחון.
  • 1 כף שומן כבש (קצוץ).
  • 1 כף שמן זית.
  • 1 כפית פפריקה מתוקה.
  • 1/2 כפית כמון.
  • 1/4 כפית קינמון טחון.
  • 2 כפיות מלח.
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס.

הוראות ההכנה

  • מבשלים בסיר עם מים את תפוחי האדמה עד שהם רכים, מסננים ממים ומוסיפים את שאר מרכיבי הפירה (למעט הביצה).  טוחנים הכל באמצעות מוט בלדר (או מעבד מזון) עד לקבלת פירה חלק ורך.
  • במחבת גדולה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד ששקוף מעט, מוסיפים את השום ואת שומן הכבש – מטגנים עד שהשומן נמס והבצל מזהיב מעט.
  • מוסיפים למחבת את הבשר הטחון והתבלינים, הבשר יגיר נוזלים- יש צורך להמשיך בטיגון עד שהנוזלים מתאדים לחלוטין.
  • מוסיפים את הערמונים הקצוצים וממשיכים לטגן עוד כ- 30 שניות.
  • מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב עם הבשר עד שכל הבשר עטוף ברוטב, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה מערבבים ומכבים את האש.
  • משמנים תבנית אפיה (רצוי פיירקס), משטחים בתבנית חצי מכמות הפירה.

הכנת פאי רועים

  • מפזרים מעל את תערובת הבשר ומהדקים מעט באמצעות כף גדולה.
  • את המחצית השנייה של הפירה משטחים מעל הבשר (כמו בתמונה למעלה).
  • בשכבת הפירה העליונה יוצרים פסים באמצעות מזלג, ומברישים בביצה טרופה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ב-220 מעלות כ- 25 דקות עד שהשכבה העליונה זהובה ויפה.

פאי רועים בהכנה

מתכון מנצח וקל להפליא של פאי רועים משגע.

בתאבון!

 

4 comments

  1. רינה says:

    אכן פאי רועים מוצלח במיוחד. אכלתי שתי מנות כאלה בשני מקומות שונים, אחד במלון פאר בדרום הארץ ואחד במסעדה מפורסמת בדרום הארץ וחייבת לציין שפאי רועים שאותו את הכנת היה הכי טוב, מבחינת טעם, המרכיבים המורגשים בו, המראה , הכל יחד. שתי המקומות בהם אכלתי את המנות צריכים ללמוד ממך!

  2. ?? says:

    איך אתה יכול לקרוא למנה עם ערמונים קצוצים, שון כבש ופטרוזיליה מנה שקל להכין?!
    מנות שקל להכין זה מנות שהרכיבים שלהם נמצאים בכל בית!

    • Dana Wildau says:

      תודה על התגובה, המנה מוגדרת כקלה להכנה מאחר ותהליך הכנתה הוא פשוט ביותר ולא מצריך כישורי בישול מיוחדים.
      שומן כבר אינו הכרח וניתן לוותר עליו, שקית ערמונים קלופים ומוכנים אפשר לקנות בכל סופר בעלות של כ-7 שקלים וכך גם פטרוזיליה.

כתיבת תגובה