מתכון מדהים לפאי תפוחים עם שטרויזל פריך, שאפשר להכין בלי מיקסר/מעבד מזון.
אני משתמשת בבצק פריך מתוק של מעדנות וחוסכת לי את מלאכת הכנת בצק הבסיס לפאי.
המצרכים להכנת פאי תפוחים בתבנית פאי גדולה
- יחידה אחת של בצק פריך מתוק (בחבילה של מעדנות מגיעות 2 יחידות).
למלית התפוחים
- 6 תפוחים – עדיף ירוקים מזן גרני סמית.
- 1/4 כוס סוכר לבן.
- 1/2 כפית קינמון טחון.
- כף מיץ לימון.
- תכולתו של 1/2 מקל וניל / כפית תמצית וניל.
- 25 גרם חמאה קרה.
לשטרויזל
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
- 100 גרם שקדים טחונים.
- 1 כוס קמח לבן.
- 3/4 כוס סוכר לבן.
- מעט קינמון.
הוראות ההכנה:
- מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ ומניחים בתבנית הפאי, מהדקים את הבצק לשולי התבנית וחותכים את הבצק המיותר – מכניסים למקפיא.
- את מצרכי השטרויזל מערבבים בקערה, באמצעות האצבעות מוללים את החמאה והמרכיבים האחרים עד שמתקבלים פירורים פירורים (אפשר להכין במעבד מזון בהפעלה בפולסים קצרים).
- מכניסים את השטרויזל לפריזר.
- חותכים את התפוחים לקוביות בערך 2X2 ס"מ, ומערבבים בקערה עם שאר מרכיבי המלית.
- מעבירים את מלית התפוחים למחבת גדולה ומבשלים עם החמאה עד שהתפוחים מזהיבים ומגירים נוזלים.
- מערבבים ומטגנים עד לקבלת תפוחים מקורמלים קלות וללא נוזלים במחבת – מניחים בצד להתקררות.
- מוציאים את כלתית הבצק מהפריזר ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-10 דקות.
- מוציאים את הכלתית מהתנור אך משאירים אותו דלוק כי מייד נכניס את הפאי המורכב בשלמותו.
- מרכיבים את פאי התפוחים: מסדרים את מלית התפוחים בתוך הכלתית באופן אחיד, מעל המלית מפזרים בעדינות את השטרויזל שהוצאנו מהפריזר.
- אופים בתור כ- 35 דקות עד שהשרויזל משחים קלות.
- מגישים לאחר התקררות קצרה.
בתאבון!