פאי תפוחים עם שטרויזל

פאי תפוחים עם שטרויזל 5.00/5 (100.00%) 2 votes

פאי תפוחים עם שטרויזל

מתכון מדהים לפאי תפוחים עם שטרויזל פריך, שאפשר להכין בלי מיקסר/מעבד מזון.

אני משתמשת בבצק פריך מתוק של מעדנות וחוסכת לי את מלאכת הכנת בצק הבסיס לפאי.

המצרכים להכנת פאי תפוחים בתבנית פאי גדולה

  • יחידה אחת של בצק פריך מתוק (בחבילה של מעדנות מגיעות 2 יחידות).

למלית התפוחים

  • 6 תפוחים – עדיף ירוקים מזן גרני סמית.
  • 1/4 כוס סוכר לבן.
  • 1/2 כפית קינמון טחון.
  • כף מיץ לימון.
  • תכולתו של 1/2 מקל וניל / כפית תמצית וניל.
  • 25 גרם חמאה קרה.

לשטרויזל

  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
  • 100 גרם שקדים טחונים.
  • 1 כוס קמח לבן.
  • 3/4 כוס סוכר לבן.
  • מעט קינמון.

הוראות ההכנה:

  • מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ ומניחים בתבנית הפאי, מהדקים את הבצק לשולי התבנית וחותכים את הבצק המיותר – מכניסים למקפיא.
  • את מצרכי השטרויזל מערבבים בקערה, באמצעות האצבעות מוללים את החמאה והמרכיבים האחרים עד שמתקבלים פירורים פירורים (אפשר להכין במעבד מזון בהפעלה בפולסים קצרים).
  • מכניסים את השטרויזל לפריזר.
  • חותכים את התפוחים לקוביות בערך 2X2 ס"מ, ומערבבים בקערה עם שאר מרכיבי המלית.
  • מעבירים את מלית התפוחים למחבת גדולה ומבשלים עם החמאה עד שהתפוחים מזהיבים ומגירים נוזלים.
  • מערבבים ומטגנים עד לקבלת תפוחים מקורמלים קלות וללא נוזלים במחבת – מניחים בצד להתקררות.
הכנת-שטרויזל-ותפוחים

מלית תפוחים לפני טיגון, שטרויזל לפני אפיה.

  • מוציאים את כלתית הבצק מהפריזר ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-10 דקות.
  • מוציאים את הכלתית מהתנור אך משאירים אותו דלוק כי מייד נכניס את הפאי המורכב בשלמותו.
  • מרכיבים את פאי התפוחים: מסדרים את מלית התפוחים בתוך הכלתית באופן אחיד, מעל המלית מפזרים בעדינות את השטרויזל שהוצאנו מהפריזר.
  • אופים בתור כ- 35 דקות עד שהשרויזל משחים קלות.
  • מגישים לאחר התקררות קצרה.

בתאבון!

 

כתיבת תגובה