פולנטה / ממליגה

פולנטה / ממליגה 4.67/5 (93.33%) 3 votes

פולנטה

פולנטה

בעקבות תוכנית שראיתי בטלוויזיה, התעורר בי חש עז להכין מתכון שמזמן לא הכנתי.

פולנטה עם גבינות , או ממליגה עם גבינות, איך שתרצו לקרוא למאכל המופלא הזה, אני עצמי עדיין לא הצלחתי לפענח את ההבדל בין ממליגה לפולנטה אז אם מישהו מכם יודעת את התשובה אשמח לגלות.

המתכון הזה קל מאוד להכנה ולמרות שהפולנטה עצמה יכולה לשמש כמנה עיקרית , אני החלטתי לשלב אותה כמנת תוספת לפילה אמנון בשמנת עם שקדים (המתכון בלחיצה על הקישור).

המצרכים לפולנטה / ממליגה

  • ליטר חלב.
  • כוס  של קמח תירס / פולנטה.
  • כפית  מלח.
  • 1/3 כפית פלפל שחור גרוס.
  • 2 שיני שום קצוצות.
  • 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות.
  • 150 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת (דק).
  • 50 גרם גבינת קשקבל מגורדת (דק).

הוראות להכנת הפולנטה

  • מחממים תנור לחום גבוהה (220) מעולות.
  • בסיר (או במחבת גדולה עמוקה ורחבה) מניחים מחצית מכמות החמאה + שיני השום הקצוצות ומטגנים מעט עד ששיני השום משחימות מעט.

חמאה-פולנטה-וחלב

  • מוסיפים את ליטר החלב, כפית המלח והפלפל השחור ומביאים לרתיחה.
  • מעברים לאש קטנה ומוסיפים בהדרגה את קמח התירס, תוך כדי ערבוב מתמיד בכדי שלא יווצרו גושים.
  • מוסיפים את המחצית השניה של החמאה וחצי מכמות הפרמז'ן המגורד, וממשיכים לערבב.ת

הכנת-פולנטה

  • הפולנטה מוכנה כאשר היא נפרדת מהשוליים של הסיר ומתרככת (בערך כ 12 דקות של ערבוב ובישול) מכבים את האש.
  • משמנים  בחמאה תבנית פיירקס או תבנית חד פעמים , גם את השוליים.
  • יוצקים את תערובת הפולנטה המוכנה אל התבנית ומכסים בגבינות הקשקבל והפרמז'ן.
  • מכניסים לתנור בערך ל 15 דקות עד להזהבה של הגבינות.

פולנטה-ופילה-אמנון

***אפשר להגיש לצד שמנת  חמוצה (זו של פעם).

בתאבון!

כתיבת תגובה