פילה אמנון בלימון ועשבי תיבול
זהו מתכון ממש פשוט שאני מכינה על רגל אחת כשאין לי יותר מדי כוח לבשל.
המתכון קל מאוד להכנה, ופשוט טעים.
הדגים יוצאים עסיסיים וההמלצה שלי היא לאכול יחד עם פלחי הלימון (שילוב מוצלח ביותר).
המצרכים
- פילה אמנון בכמות הרצויה לכם – ניתן להשתמש בדג מופשר (כמוני).
- חופן עלי כוסברה קצוצים גס.
- חופן עלי פטרוזיליה קצוצים גס.
- לימון פרוס לפרוסות דקות וחצויות.
- מלח.
- פלפל שחור גרוס.
- שום כתוש (כחצי כפית לכל פילה).
- שמן זית.
הוראות ההכנה
- שוטפים את הדגים ומייבשים על נייר מגבת.
- קוצצים את עלי התבלין ופורסים את הלימון.
- מחממים תנור לחום של-220 מעלות.
- מניחים את הדגים על גבי נייר אפייה בתבנית האפייה של התנור (עם העור כלפי מטה).
- מתבלים כל פילה בשום, מלח, פלפל, וכחצי כפית שמן זית ומעסים את הדג.
- מניחים על כל פילה פרוסות לימון ועשבי תיבול.
- מכסים את התבנית בנייר כסף (נייר אלומיניום), ואופים כך כ – 10 דקות.
- לאחר 10 דקות מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כ – 12 דקות.
- מוציאים מהתנור ומגישים.
מתכון פשוט וקל לפילה אמנון בלימון ועשבי תיבול שתמיד כיף לאכול.
בתאבון!