פילה אמנון בשמנת ושקדים

פילה אמנון בשמנת ושקדים 5.00/5 (100.00%) 6 votes

פילה-אמנון-בשמנת-ושקדים

פילה אמנון בשמנת ושקדים

התלבטתי איזו מנת דגים לשלב עם הפולנטה שהכנתי, ואז עלה במוחי רעיון על רוטב מעולה לפילה אמנון שישתלב נהדר עם החמאתיות של הפולנטה (כן כן לא הכי מרזה אבל טעים רצח).

מתכון כל כך פשוט אבל טעים בטירוף, לפילה אמנון עם רוטב של שמנת מתובלת ושקדים קלויים.

המצרכים (ל-2 מנות פילה):

  • 2 יח' פילה אמנון שטופים ונקיים.
  • 50 גרם חמאה.
  • כוס אחת של שמנת מתוקה.
  • שן שום קצוצה דק.
  • כפית של גרידת לימון (זסט).
  • 1/3 כפית מלח.
  • כף מיץ לימון טרי.
  • כ 10 עלי רוזמרין (רק העלים).
  • מעט פלפל שחור גרוס.
  • חופן שקדים פרוסים (ללא הקליפה).

שלבי ההכנה:

  • במחבת חמה קולים מעט שקדים פרוסים, עד שישחימו קלות.
  • בסיר קטן מטגנים את השום עם חצי מכמות החמאה ומביאים להזהבה של השום.

שקדים-וחמאה

  • מוסיפים את הרוזמרין וגרידת הלימון וממשיכים  מעט בטיגון ובערבוב.
  • מוסיפים את השמנת המתוקה, המלח, הפלפל, ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה.
  • כאשר הרוטב מגיע לרתיחה מנמיכים לאש הנמוכה ביותר וממשיכים לבשל ולערבב עם שהרוטב מסמיך מעט.
  • טועמים ומתקנים תיבול (מלח פלפל).
  • מתבלים את פילה האמנון במעט מלח ופלפל .
  • ממיסים את החמאה שנותרה במחבת אחרת ומטגנים את פילה האמנון, הצד עם העור הוא הצד הראשון לטיגון, הופכים ומוציאים כאשר הפילה שחום מעט.

רוטב-ואמנון

  • מסדרים בצלחת את פילה האמנון, מוזגים מעליו את הרוטב ומפזרים שקדים קלויים.

פילה-אמנון-מוכן

בתאבון!

כתיבת תגובה