פלפלים ממולאים

פלפלים ממולאים 5.00/5 (100.00%) 2 votes

פלפלים ממולאים

פלפלים ממולאים באורז ובשר

המנה הבאה קלה מאוד להכנה, מהווה ארוחה שלמה ומשביעה במיוחד בימי החורף הקרים.

מנה מושלמת לאירוח, ליום שישי וגם ליומיום אבל דורשת זמן בישול יחסית ארוך (תוכלו לראות זמנים בתיבת המידע שבתחתית הדף).

מצרכים למילוי 7 פלפלים

1.5 כוסות אורז שטוף ומסונן מנוזלים (לא מבושל).
1 גזר מגורד דק (בפומפיה).
1 בצל מגורד דק.
7 פלפלים אדומים (אפשר להחליף בכל ירק שרוצים למלא).
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה.
חצי כפית קינמון טחון.
כף שטוחה של פפריקה מתוקה.
חצי כפית כמון.
חצי כפית פלפל שחור/ לבן גרוס.
1.5 כפיות מלח רגיל.
חצי קילו בשר בקר טחון (אפשר להחליף לעוף).

המצרכים לרוטב

2 בצלים קטנים קצוצים.
3 שיני שום קצוצות (או 3 כפיות שום קפוא).
2 יח' רסק עגבניות קטן.
1 קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות.
1 כף סוכר
1.5 כפית מלח.
1 כף שמן קנולה לטיגון.

מים לעד לכיסוי הפלפלים

הוראות ההכנה

  • מרוקנים את הפלפלים – אני אוהבת לחתוך מסביב לגבעול ולרוקן את תוכן הפלפל כך שהפלפל נשאר שלם ורק החלק הירוק שלו חסר.
  • מערבבים בקערה את כל רכיבי המילוי וממלאים את הפלפלים הייטב אך יש להשאיר חצי ס"מ ללא מילוי- בבישול האורז תופח ואנו לא רוצים שהפלפל יפתח.
    מניחים בצד ומתחילים בהכנת הרוטב.
  • בסיר גדול (שיכול להיכנס לתנור) מטגנים את הבצל והשום בשמן הקנולה עד שהבצל נהיה שקוף.
  • מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות ומערבבים.
  • מתבלים בסוכר ומלח, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
  • לאחר הרתיחה מומלץ לטחון את הרוטב אבל לא חייב.
  • מסדרים את הפלפלים מעל הרוטב שבסיר וממלאים במים עד לכיסוי הפלפלים.

הכנת הממולאים

  • מבשלים עד לרתיחה ואז מעבירים לבישול על אש נמוכה כ -45 דקות – כאשר הסיר מכוסה.
  • לאחר 45 דקות מעבירים לתנור שחומם מראש בחום של- 180 מעלות ל-45 דקות נוספות.
  • יש להשקות את הפלפלים ברוטב מדי פעם.

ממולאים מוכנים

בתאבון!

 

 

כתיבת תגובה