פנקייקס

פנקייקס 5.00/5 (100.00%) 3 votes

פנקייק-עם-בננה

מתכון פנקייקס קל להכנה

עכשיו שנגמר לו חג הפסח וכבר אפשר לקבל בצהלה את הקמח הלבן חזרה לחיק המשפחה, או כפי שאמי היטיבה לנסח אתמול "חגגנו עם פנקייקס" (אשכנזים מה לעשות.. אף אחד לא מושלם),
ומאחר והדיאטה תתחיל  רק ביום ראשון כמובטח תמיד, החלטתי לשתף אתכם במתכון לפנקייקס קלים להפליא שאף פעם לא מאכזבים.
אפשר להשתמש במתכון כשיטה מובטחת להעיר את כל בני הבית בשבת בבוקר (במיוחד כשמשעמם).

המצרכים הנדרשים להכנת כ -6 יחידות פנקייקס:

  • 1/2  1  כוסות קמח לבן מנופה (מי שאוהב את הפנקייקס שלו תפוחים ישתמש בקמח תופח, או יוסיף כפית אבקת אפייה).
  • 1  כוס  חלב (לא משנה כמה %).
  • 3  כפות סוכר.
  • 1  כפית תמצית וניל.
  • 1 ביצה XL (או 2 ביצים M).
  • מעט חמאה / שמן קנולה לשימון המחבת.

הוראות ההכנה:

  • מערבבים בקערה את כל החומרים וטורפים במטרפה (או מיקסר) עד להיווצרות בלילה אחידה.
  • משמנים מחבת עם החמאה/ שמן – שימון קל ומחממים על אש גבוהה.
  • מוזגים למחבת כמות של מצקת אחת לכל פנקייק ומסובבים את המחבת  בהטייה עד שהבלילה מתפשטת על שטחה ומחזירים לאש.

הכנת-בלילה

  • הופכים את הפנקייקס כאשר השוליים משחימים מעט ונוצרות בועות (החלק העליון נהיה יציב – כפי שניתן לראות בתמונה למטה).
  • כאשר הפנקייקס משחימים גם בצד השני , ניתן להערום בצלחת ולעבור להכנת הפנקייק הבא.

*** יש צורך לשמן את המחבת פעמיים בלבד במהלך הכנת כל כמות הפנקייקס.

הכנת-הפנקייק

 הצעות להגשה

  • אפשר להגיש עם אבקת סוכר וחמאה- כמו שנוהגים ההולנדים.
  • ממרח שוקולד ובננה.
  • ריבת חלב/ סירופ מייפל.
  • תותים / פירות יער / קצפת או/ וגלידה.

בתאבון!

 

 

 

 

One comment

כתיבת תגובה