פשטידת פטריות

פשטידת פטריות 5.00/5 (100.00%) 4 votes

פשטידת-פטריות-אישית

פשטידת פטריות אישית

המתכון הזה ממש קל ולא דורש מיומנות מיוחדת, פשות לטגן לערבב ולהכניס לתנור.

את הפשטידות האישיות הללו אפשר להכין גם כפשטידה אחת גדולה בתבנית פיירקס או תבנית חד פעמית בינונית.

לדעתי כדאי להשקיע על תבנית שקעים ולהגיש כפשטידה אישית מאחר והתוצאה אסתטית במיוחד ורק צריך לחטוף ולנשנש.

המצרכים ל-12 פשטידות / פשטידה אחת בינונית

  • 2 סלסילות של פטריות שמפיניון.
  • 1 גביע קוטג'.
  • 2 ביצים.
  • 1/2 כוס קמח תופח (מנופה).
  • 1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת.
  • 2 בצלים גדולים קצוצים.
  • 1 שן שום כתושה.
  • 1/2 כפית מלח.
  • 1/3 כפית פלפל שחור גרוס גס.
  • 1 כפית עלי תימין.
  • 2 כפות שמן זית לטיגון.
  • שמן קנולה/ תירס או ספריי שמן לשימון התבנית.

הוראות ההכנה

  • מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל, כשהבצל מזהיב מוסיפים את השום.
  • כשהבצל משחים קלות מוסיפים את הפטריות, המלח והתימין, מטגנים מעט תוך כדי ערבוב כ- 2 דקות (הפטריות לא צריכות להיות מטוגנות מאוד).
  • מעבירים למסננת ומסננים את הנוזלים, משאירים בצד להתקרר מעט.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מערבבים יחד בקערה : קוטג', ביצים, קמח, פלפל שחור, וגבינה צהובה (משאירים מעט בצד כדי לפזר מלמעלה).
  • מוסיפים לקערה את הפטריות והבצל המטוגנים, ומערבבים היטב.
  • משמנים את תבנית השקעים, ומוזגים בעזרת כף את תערובת הפשטידה- כמעט עד הסוף ומפזרים מעט גבינה צהובה מלמעלה (כן הגבינה ששמנו בצד).

הכנת-פשטידת-הפטריות

  • מכניסים לתנור ל- 40 דקות.
  • כשהפשטידות מוזהבות ויפות מוציאים מהתנור.
  • ניתן לשחרר את הפשטידות בקלות על ידי הרמתן עם כף.

 

פשטידות-מוכנות

והרי לכם פשטידות פטריות יפות וטעימות.

בתאבון!

 

4 comments

    • Dana Wildau says:

      פשטידת פטריות פרווה יכולה להוות המלצה מצויינת לרגישים ללקטוז, נשמח אם תספרי לנו כיצד הכנת את הפשטידה.

כתיבת תגובה