פשטידת תירס

פשטידת תירס 5.00/5 (100.00%) 3 votes

פשטידת תירס

פשטידת תירס שילדים אוהבים (וגם מבוגרים)

פשטידת התירס הזו מבית אמא מלווה אותי מהילדות ועד היום,  אני זוכרת שבתור ילדה כל כך שמחתי בכל פעם שאמי הכינה אותה ורק הריח גרם לי לרייר.

אין כמעט ילד שלא אוהב תירס (נכון?), על פיצה, בתור סלט, או היישר מהסיר ולכן הפשטידה הזו מהווה מתכון בטוח להצלחת הארוחה.

היא עשויה מבצק עלים מה שנותן לה את הקריספיות והמליחות מבחוץ כמו של מאפה, ומלאה בסוג של קרם בשמל , גבינות ותירס מתוק.

היא טעימה ביותר ודי פשוטה להכנה.

המצרכים

  • חבילת בצק עלים 1 ק"ג מופשר לילה במקרר – אני משתמשת בבצק עלים מרודד של מעדנות.
  • 2 קופסאות שימורים של תירס מסוננות מנוזלים.
  • 1 ליטר חלב- אני משתמשת ב 1%.
  • 2 כוסות גבינה צהובה מגוררת.
  • 2+1/2 כפיות מלח.
  • 1/2 כפית פלפל שחור.
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון.
  • שן שום כתושה.
  • 25  גרם חמאה.
  • 1/3 כוס קמח לבן מנופה.

הוראות ההכנה

  • בסיר ממיסים את החמאה ומטגנים מעט את השום על אש בינונית.
  • מוסיפים את החלב, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ומביאים לרתיחה.
  • מעבירים לאש נמוכה ומוסיפים בהדרגה את הקמח, תוך כדי בחישה מתמדת (עדיף עם מטרפה), וזאת על מנת שלא יוצרו גושים.
  • כאשר הקמח נטמע לחלוטין בחלב, מוסיפים 2 כפות של גבינה צהובה מגוררת וממשיכים לטרוף את החלב עד שהגבינה נמסה לחלוטין והקרם מסמיך (מקבל מרקם כמו של שמנת מתוקה).
  • טועמים את התערובת ומתקנים תיבול, מכבים את האש.
  • מוסיפים לסיר את קופסאות התירס ומערבבים, משאירים להתקרר בצד.

בשמל ותירס

  • מחממים תנור ל- 200 מעלות.
  • חותכים את בצק העלים ל-2 חלקים שווים.
  • את שני החלקים מרדדים אחד אחד על גבי נייר אפיה מקומח, עד לגודל המלא של תבנית האפייה של התנור.
  • חלק אחד מחזירים למקרר (הוא יסגור את הפשטידה).
  • את החלק השני מניחים עם נייר האפייה בתבנית התנור כך שהשוליים של התבנית מכוסים בבצק.

רידוד הבצק

  • מוזגים את המלית המקוררת על גבי הבצק שבתבנית.
  • מפזרים מעל את שארית הגבינה הצהובה.
  • מכסים את המלית עם החצי השני של הבצק (החלק שישב במקרר).
  • צובטים את השוליים של הבצק התחתון והעליון יחד ומגלגלים פנימה תוך כדי לחיצה, בכדי לסגור את הפשטידה לחלוטין.

פשטידת תירס לפני אפייה

  • מחוררים בעזרת מזלג את החלק העליון בפשטידה, על מנת שהאדים יצאו החוצה בזמן האפייה.
  • מכניסים לתנור בגובה נמוך יחסית (שלב 2 או 3 בתנור מלמטה).
  • אופים עד שהפשטידה שחומה ויפה כמו בתמונה למטה (כ-35 דקות).

 

פשטידת תירס מוכנה

מקררים מעט ומגישים.

אפשר להכין מראש ולחמם בהמשך בתנור (עם נייר כסף), או במיקרוגל (בלי נייר כסף).

***אם נשארו לכם שאריות בצק מומלץ לשמור ולהשתמש למתכון הזה.

בתאבון!

 

 

כתיבת תגובה