צ'ורוס

צ'ורוס 5.00/5 (100.00%) 4 votes

מתכון צ'ורוס

 

מתכון צ'ורוס טעים וקל להכנה

כבת למשפחה ארגנטינאית נשבעתי שביום מן הימים אנסה להכין את הקינוח המתוק והטעים הזה.

במקור הצ'ורוס יכולים להיות ממולאים בריבת חלב מתוקה, אבל הדבר דורש מכשיר מיוחד או עוד קצת השקעה.

במתכון הבא נכין צ'ורוס טעימים בניחוח תפוזי, המגולגלים בסוכר וקינמון.

מתכון קל וטעים ביותר.

מצרכים להכנת הצ'ורוס

  • שק זילוף + צנתר בצורת שושנה 6 מ"מ או צנתר בצורת כוכב.
  • 200 מ"ל חלב.
  • 1 כף גדושה של סוכר.
  • 50 גרם חמאה.
  • 100 גרם קמח לבן.
  • 2 ביצים.
  • גרידת תפוז (קליפה)- מחצי תפוז.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 1/8 כפית מלח.
  • 1/2 בקבוק שמן קנולה- לטיגון עמוק.

מצרכים לציפוי

  • 1/2 כוס סוכר לבן.
  • 1/2 כפית קינמון טחון.

אופן ההכנה

  • בסיר קטן או קלחת מחממים את החלב + סוכר +חמאה + תמצית וניל עד שהחמאה והסוכר נמסים בחלב.
  • מביאים לרתיחה ומוסיפים את הקמח, ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה (עניין של מספר שניות), מכבים את האש.
  • מעבירים את התערובת למיקסר עם וו גיטרה , מוסיפים את גרידת התפוז + המלח ומערבלים עד שהתערובת כבר לא רותחת והצטננה מעט.
  • ממשיכים לערבל ומוסיפים בהדרגה את הביצים.
  • מערבלים כ-7 דקות נוספות עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  • מעבירים לשק זילוף עם צנתר.
  • מחממים בסיר קטן שמן לטיגון עמוק.
  • מערבבים בצלחת את חומרי הציפוי (הסוכר והקינמון) ,ומכינים קערה עם נייר סופג.
  • כאשר השמן רותח מזלפים לתוכו את הצ'ורוס כאשר כל חתיכה באורך של כ -15 ס"מ, כדי לחתוך בין חתיכה לחתיכה מומלץ להשתמש במספריים.
  • מטגנים מכל הצדדים עד שהצ'ורוס זהובים ויפים (מומלץ לשים עד 4 חתיכות בכל טיגון).

מעבירים לנייר הסופג ולאחר דקה מגלגלים בסוכר וקינמון – את הגלגול בחומרי הציפוי נבצע כאשר הצ'ורוס חמים.

את הצ'ורוס ניתן להגיש לצד גלידה וקצפת או עם שוקולד נוטלה וריבת חלב.

בעצם הם הולכים נהדר עם כל תוספת שתבחרו.

בתאבון!

 

כתיבת תגובה