קיש בטטה

קיש בטטה 5.00/5 (100.00%) 6 votes

קיש-בטטה

קיש בטטה

המאכל החלבי השני הכי אהוב עלי (אחרי פיצה) הוא קיש, כל פרוסה מקיש תמיד משאירה טעם לעוד.

יש מגוון רחב של סוגי קישים (קיש פטריות, קיש ברוקולי, קיש גבינת עיזים ועוד), אני החלטתי ללכת על בטוח ולבחור ירק שגם מבוגרים וגם ילדים אוהבים ויחסית לא קשה לעשיה.

לצורך הכנת מתכון לקיש בטטה נצטרך:

לבצק הכלתית

***אם אין כוח להכין בצק, אפשר להשתמש בבצק קפוא שעבר הפשרה, בצק פריך-מלוח.

  • 1+1/2 כוסות קמח תופח מנופה.
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
  • ביצה 1.
  • 2 כפות מים.
  • קורט מלח.

לקרם רויאל

  • שמנת מתוקה מיכל 1 (250 מ"ל).
  • כף קמח.
  • 2 ביצים.
  • 1/4 כפית מלח.
  • 1/8 כפית פלפל שחור גרוס.
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט.

למלית הקיש

  • 2 בטטות גדולות .
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגורדת (אפשר להמיר לכל גבינה קשה אחרת או לגבינה בולגרית).
  • כפית עלי תימין.
  • מלח ופלפל שחור גרוס.
  • 3 כפות שמן זית.
  • 2 שיני שום קצוצות (אפשר קפוא- 2 כפיות).

הוראות הכנת קיש בטטה

  • נערבב במעבד מזון את כל חומרי הבצק (קמח, ביצה, מלח, מים וחמאה), עד שנקבל תערובת פירורית (אפשר גם להכין ידנית), נלוש מעט את הבצק ידנית ליצירת כדור אחיד- נכניס לשעה 1 במקרר.
  • לאחר שעה במקרר הבצק שלנו מוכן, נרדד אותו בין 2 ניירות אפיה, עד שנקבל בצק בעובי של כ 1/2 ס"מ.
  • משמנים היטב בעזרת חמאה או שמן תבנית לקיש (בקוטר 26), ובעזרת נייר האפייה מרימים את הבצק ומניחים על התבנית  (ללא הניר).
  • מוודאים שהבצק מהודק היטב לשולים של הקיש , ניתן להשאיר עודף בצק בשוליים מאחר ולבצק נטייה לסוג.
  • בעזרת העברת המערוך על שולי התבנית חותכים את עודפי הבצק (ניתן לשמור במקפיא לשימוש חוזר או לקישוט).
  • מחוררים את הבצק באמצעות מזלג ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  • מחממים תנור לחום של 190 מעלות.

בצק לקיש בטטה

  • מניחים נייר אפיה על הקיש ומעליו שמים אורז או שעועית ( אני שומרת אורז בקופסה לצורך שימוש חוזר), המשקל מונע מהבצק להתרומם באפיה, מכניסים לאפיה  חלקית של כ 10 דקות ומוציאים להתקררות (משאירים את התנור דולק לצורך המשך אפית הקיש).
  • חותכים את הבטטות לקוביות ושמים בקערה.

בצק-לקיש2

  • מערבבים בקערה את קוביות הבטטה, כחצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם, 2 שיני שום קצוצות, וכפית עלי תימין (או רוזמרין).
  • מחממים בסיר 3 כפות שמן זית ומוסיפים את תערובת הבטטה והתבלינים, מקפיצים עד שקוביות הבטטה מעט שחומות ורכות ומניחים בצד לקירור.
  • מכינים את קרם הרויאל: מערבבים בקערה את על מרכיבי הקרם ( שמנת, ביצים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וקמח).
  • לאחר שהבטטות התקררו מעט, מסדרים אותן בתוך כלתית הקיש בשילוב של גבינת הקשקבל.
  • מלמעלה מוזגים את קרם הרויאל שהכנו כמעט עד לשפת הכלתית.

קרם-רויאל

  • אם נשארו לנו שאריות בצק אפשר לעשות קישוטים , לסדר אותם בחלקו העליון של הקיש ולהברישם בחלב.
  • מכניסים את הקיש להמשך האפיה , למשך כ-40 דקות, עד שהקיש שחום וחתיך.

קיש בטטה מוכן

בתאבון (bon appetit).

One comment

  1. קטי says:

    המתכון נפלא !
    הוראות הכנה מפורטת ,מתאים גם לאלו שאינם יודעים לבשל ולאפות.
    הכנתי ויצא טעים מאוד, נאכל עד הפירור האחרון

כתיבת תגובה