קיש פטריות

קיש פטריות 5.00/5 (100.00%) 2 votes

 

קיש-פטריות

קיש פטריות ובצל

אחד הקישים הראשונים שיצא לי להכין הוא קיש הפטריות המדובר, ומאז שהכרתי למשפחתי את המתכון הזה, אימי היקרה מבקשת ממני להכין אותו בכל פעם שיש אורחים או כשבא לה קצת להרשים.

אז הפעם לאחר בקשה נוספת, ומאחר ואני מכינה את הקיש בכל מקרה, החלטתי להעלות את המתכון על הכתב ולשתף אותו גם אתכם.

וכשתראו כמה פשוט להכין אותו וכמה טעים הוא יוצא פשוט לא תפסיקו להכין אותו ( רק אל תספרו לאף אחד כמה זה קל !!!).

המצרכים להכנת קיש פטריות 1

  1. בצק פריך מלוח – מופשר במקרר (הפעם השתמשתי בבצק של מעדנות- חצי חבילה, אך אם תרצו להכין את הבצק בעצמיכם תוכלו למצוא את המתכון המתאים כאן).
  2. 2 חבילות של פטריות שמפניון חתוכות לרבעים (אפשר לשלב עם פטריות פורטבלו).
  3. 150 גרם גבינת קשקבל מגוררת (אפשר כל גבינה אחרת גם צהובה ובולגרית משתלבות נהדר).
  4. 2 בצלים בינוניים קצוצים.
  5. 2 ביצים.
  6. 1 מיכל שמנת מתוקה.
  7. 10 עלי רוזמרין.
  8. 2 שיני שום קצוצות.
  9. 2 כפות גדושות של קמח.
  10. 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון.
  11. מלח, פלפל שחור גרוס.
  12. חמאה/ שמן לטיגון ולשימון התבנית.

הוראות ההכנה

  • משמנים את תבנית הקיש היטב, גם בדפנות ( אני משתמשת בתבנית לקיש בקוטר 26- ניתן להשתמש בתבנית חד פעמית בקוטר דומה).
  • מרדדים בעזרת מערוך את הבצק המופשר (כדאי על גבי נייר אפייה, כך גם קל להרים אותו).
  • מניחים את הבצק המרודד על תבנית הקיש, מהדקים היטב את הבצק אל דפנות התבנית, שלא יוצרו בועות אוויר ודפנות הבצק ייסוגו באפייה.
  • את שאריות הבצק חותכים בעזרת סכין, ומחוררים עם מזלג את בסיס הבצק שבתבנית, מכניסים למקפיא לחצי שעה.

כלתית לקיש פטריות

  • מחממים תנור ל 200 מעלות.
  • מטגנים את הבצל ושן שום 1 עם מעט שמן/חמאה, עד שהבצל נהיה שקוף.
  • מוסיפים את הפטריות והרוזמרין ומטגנים כ 5 דקות.
  • מניחים את הפטריות והבצל המטוגנים במסננת ומניחים לנוזלים להתנקז.

טיגון-פטריות-ובצל

מכינים קרם הרויאל באופן הבא:

טורפים יחד: שמנת מתוקה, ביצים, קמח, שן שום כתושה, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית אגוז מוסקט .

  • את כלתית הקיש הקפואה מכסים עם נייר אפייה ומניחים מעליו אורז או קטניות (כדי שהבצק לא יתפח בתנור), מכניסים לתנור לחצי אפייה כ 10 דקות.
  • לאחר 10 דקות של אפיה מוציאים מהתנור וכעת נותר להרכיב את קיש הפטריות.

קיש פטריות לפני אפייה

  • ראשית מסדרים בכלתית את הפטריות והבצל, לאחר מכן מפזרים את גבינת הקשקבל, ולבסוף יוצקים מלמעלה את קרם הרויאל, כמעט עד לגובהה שולי הכלתית.
  • מכניסים לתנור לכ-40 דקות, עד שהקיש שחום , יפה, ויציב.

 

אז אמא עכשיו נגמרו התירוצים, את חייבת לנסות להכין את הקיש הזה בעצמך :)

בתאבון!!!

 

2 comments

  1. רינה says:

    אני זוכרת שגם דוד שלך דני, שלא אוהב פטריות בכלל, אכל לפני כמה שנים את הקיש הזה ואף לקח עוד חתיכה! זה רק מוכיח שהקיש הזה הוא כך כך טעים!

כתיבת תגובה