קציצות עוף ברוטב

קציצות עוף ברוטב 4.75/5 (95.00%) 4 votes

קציצות עוף ברוטב

קציצות עוף וגזר ברוטב עגבניות נהדר

זהו מתכון מאוד מאוד פשוט וממש טעים, קציצות עוף  רכות המכילות גזר מגורד שמשתלב איתן נהדר.

את המתכון הזה הכנתי לארוחה עם האחיינים ואני בהחלט יכולה לספר על הצלחה.

אז שימו לב זהו מתכון שגם ילדים אוהבים, וגם מכיל ירק, אז מה טוב.

המצרכים לקציצות

  • 1  קילו חזה עוף טחון.
  • 1 בצל מגורר דק דק בפומפייה.
  • 1 גזר מגורר דק בפומפייה וסחוט מנוזלים.
  • 1 ביצה.
  • חופן כוסברה קצוץ דק.
  • חופן פטרוזיליה קצוץ דק.
  • 1/3 כוס קמח לבן.
  • 1/3 כפית כמון.
  • 1 כפית פפריקה מתוקה.
  • 1 כפית מלח.
  • שמן קנולה לטיגון.

המצרכים לרוטב העגבניות

  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק.
  • 2 שיני שום כתושות.
  • 1 קופסת רסק עגבניות גדולה.
  • 1/2 קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות.
  • 1 כוס מים.
  • 1 פלפל אדום חריף (אופציונלי).
  • 2 עלי דפנה.
  • חופן כוסברה קצוצה.
  • כף פפריקה מתוקה.
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס.
  • 1+1/2 כפות סוכר לבן.
  • 1+1/2 כפיות מלח.
  • 3 כפות שמן קנולה לטיגון.

הכנת הקציצות

  • מערבבים יחד את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה (אם התערובת נוזלית מעט אפשר להוסיף עוד קצת קמח או פירורי לחם, בטיגון הקציצות מתמצקות).
  • מחממים במחבת רחבה שמן קנולה בגובה של כ -1.5 ס"מ.
  • מהתערובת יוצרים  קציצות ומטגנים את הקציצות עד שהן שחומות בשני הצדדים ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.

**את הקציצות ניתן להכין מראש ורק  לפני ההגשה להכין את הרוטב ולבשל בו את הקציצות.

הכנת הרוטב

  • מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה קלה.
  • מוסיפים את הפלפל החריף ומטגנים מספר שניות.
  • מוסיפים את רסק העגבניות, עגבניות מרוסקות ומים ומביאים לרתיחה.
  • מתבלים ומוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ועשבי התבלין.
  • טועמים ומתקנים תיבול, וכאשר הרוטב מאוחד מוסיפים לתוכו את הקציצות ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית.

מגישים עם אורז או תפוחי אדמה!

בתאבון!

 

 

 

 

 

2 comments

כתיבת תגובה