קציצות עוף וקישואים

קציצות עוף וקישואים 5.00/5 (100.00%) 2 votes

קציצות עוף וקישואים

קציצות עוף וקישואים מטוגנות/ אפויות

את המתכון לקציצות הללו הגיתי ביום אחד שבו לא היה שום דבר במקרר, וללכת לקניות לא היה בראש מעיניי.

במקרר ישבו להם בצוותא עוף טחון וכמה קישואים, ואז עלה במוחי הרעיון למה לא לשלב בין השניים.

והאמת יצא יותר מוצלח ממש שציפיתי , מאז אימצתי את המתכון לתפריט המשפחתי ואני מכינה את הקציצות הללו גם כשיש דברים אחרים במקרר :)

המצרכים הנדרשים להכנת כ-12 קציצות

  • 1/2 קילו של עוף טחון.
  • 2 קישואים קטנים קלופים ומגוררים דק בפומפייה.
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק ומטוגן עד להשחמה קלה.
  • 1 שן שום כתושה.
  • 1/3 כפית כמון טחון.
  • 1 כפית מלח.
  • 1 ביצה.
  • קמח (לא חובה).
  • פירורי לחם.
  • שמן קנולה לטיגון.

הוראות ההכנה

  1. סוחטים  מנוזלים את הקישואים המגוררים ומניחים בקערה.
  2. מוסיפים לקערת הקישואים: עוף, תבלינים, שום, ובצל מטוגן.
  3. מערבבים ויוצרים קציצות עגולות ומעט שטוחות (אם הקציצות רכות מידיי ניתן להוסיף לתערובת מעט קמח או פירורי לחם).
  4. מכינים 3 צלוחיות:  צלוחית ראשונה עם קמח, צלוחית שנייה עם ביצה טרופה, צלוחית שלישית עם פירורי לחם.
  5. לפי סדר הצלוחיות טובלים את הקציצות: קמח, ביצה, פירורי לחם (ממש כמו שניצל).
  6. מחממים מחבת עם שמן בגובה של כ -1 וחצי ס"מ ומטגנים עד להזהבה יפה בכל צד (הופכים בעדינות באמצעות כף ולא מלקחיים).
  7. מניחים על נייר סופח (הקציצות לא סופגות שמן כך שהן לא יוצאות שמנוניות כלל).

***לאפייה בתנור: מניחים את הקציצות על תבנית עם נייר אפייה ומרססים מעט בתרסיס שמן, אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, כ 35 דקות (יש להפוך את הקציצות כשהן זהובות מצד אחד).

בתאבון!

2 comments

כתיבת תגובה