רוטב סלסה פיקנטי- בסגנון מקסיקני
רוטב סלסה קליל שהולך מעולה עם כל דבר, בעיקר עם נאצ'וס.
מתכון פשוט וקל להכנה, לא מתכון מסורתי אבל טעים מאוד (ככה אומרים – אני לא אוהבת עגבניות).
מצרכים
- 4 עגבניות.
- 1/2 חבילת עירית.
- 2 שיני שום כתושות.
- 10 עלי בזיליקום
- חופן עלי כוסברה.
- חופן עלי פטרוזיליה.
- 2 פלפלים חריפים (אדום או ירוק – מה שאוהבים).
- 1/2 כוס מיץ לימון טרי.
- כפית שמן זית.
- כף מלח.
- לשדרוג מומלץ – חצי כוס פלפלים מוחמצים או פלפלים קלויים קצוצים.
הוראות ההכנה
- את העגבניות חורצים באיקסים (כמודגם בתמונה למטה), מניחים בקערה ומכסים במים רותחים- חולטים כ 10 דקות.
- מעבירים את העגבניות לקערת מים וקרח, הקליפה תתחיל להתקלף מעצמה, ואז ניתן לקלוף את כל הקליפה מהעגבניות.
- בקערה – מגרדים את העגבניות באמצעות פומפייה ( גירוד עבה) .
- מוציאים בעזרת כף חצי מהנוזלים ( המים ) שנשארו.
- קוצצים את עשבי התבלין ומוסיפים.
- קוצצים את הפלפלים החריפים והמשומרים ומוסיפים לקערה.
- מתבלים במיץ לימון, שמן זית, שום, ומלח.
טועמים ומתקנים תיבול.
בתאבון!