רוטב סלסה

דרג את המתכון

 

רוטב סלסה פיקנטי

רוטב סלסה פיקנטי- בסגנון מקסיקני

רוטב סלסה קליל שהולך מעולה עם כל דבר, בעיקר עם נאצ'וס.

מתכון פשוט וקל להכנה, לא מתכון מסורתי אבל טעים מאוד (ככה אומרים – אני לא אוהבת עגבניות).

מצרכים

  • 4 עגבניות.
  • 1/2 חבילת עירית.
  • 2 שיני שום כתושות.
  • 10 עלי בזיליקום
  • חופן עלי כוסברה.
  • חופן עלי פטרוזיליה.
  • 2 פלפלים חריפים (אדום או ירוק – מה שאוהבים).
  • 1/2 כוס מיץ לימון טרי.
  • כפית שמן זית.
  • כף מלח.
  • לשדרוג מומלץ – חצי כוס פלפלים מוחמצים או פלפלים קלויים קצוצים.

הוראות ההכנה

  • את העגבניות חורצים באיקסים (כמודגם בתמונה למטה), מניחים בקערה ומכסים במים רותחים- חולטים כ 10 דקות.

עגבניות לחליטה

  • מעבירים את העגבניות לקערת מים וקרח, הקליפה תתחיל להתקלף מעצמה, ואז ניתן לקלוף את כל הקליפה מהעגבניות.
  • בקערה – מגרדים את העגבניות באמצעות פומפייה ( גירוד עבה) .
  • מוציאים בעזרת כף חצי מהנוזלים ( המים ) שנשארו.
  • קוצצים את עשבי התבלין ומוסיפים.
  • קוצצים את הפלפלים החריפים והמשומרים ומוסיפים לקערה.
  • מתבלים במיץ לימון, שמן זית, שום, ומלח.

טועמים ומתקנים תיבול.

בתאבון!

 

כתיבת תגובה