רול בצק עלים וגבינות

רול בצק עלים וגבינות 5.00/5 (100.00%) 1 vote

רול בצק עלים

רול של בצק עלים וגבינת פרמז'ן

המתכון הבא הוא מסוג המתכונים הכי קלים, מתכוני "איך לא חשבתי על זה קודם!".

ובכן היום החלטתי להכין פשטידת תירס מעלפת (שגם המתכון שלה יעלה לאתר בקרוב מאוד), ונשארתי עם כמות קטנה של בצק עלים.

עד היום לא חשבתי על שימוש לשאריות הבצק הללו, וכהרגלי הן עמדו להכיר את הפח מקרוב.

רגע לפני שזה קרה עלה במוחי רעיון: יש בצק עלים, יש גבינות במקרר אז למה לא לשלב?

וכך נולד לו המתכון הקליל והטעים הזה, שתוכלו להכין לא רק כי נשארו שאריות של בצק, אלא ממש במיוחד!

המצרכים

  • שאריות בצק עלים / או בצק עלים בכמות לבחירתכם.
  • מעט גבינות מוגרדות – אני השתמשתי בגבינת פרמז'ן ומעט גבינה צהובה.
  • מעט חמאה מומסת / או שמן זית.
  • חצי כפית שום כתוש.

הוראות ההכנה

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • מרדדים את בצק העלים כמה שיותר דק.
  • חותכים את בצק העלים למשולשים בגודל אחיד יחסית.
  • מערבבים את החמאה המומסת והשום יחדיו.
  • מברישים כל משולש בצק במעט חמאה ושום.
  • מפזרים גבינות על משולשי הבצק.
  • מגלגלים כל משולש כך שמתחילים באחת הפאות ועד לקודקוד המקביל (שיעור הנדסה מישהו?).

הכנת-מקלות-בצק

  • כל רול (מעין צורת רוגעלך) מברישים בחמאה ושום ומפזרים עוד קצת גבינה.
  • מניחים נייר אפייה על התבנית, ואת הרולים מסדרים כך ששפיץ המשולש נמצא כליפי מטה (כדי שלא יפתח).
  • אופים בתנור עד שהרולים אפיים וזהובים כמו בתמונה הראשית ( כ-15 דקות).

בתאבון!

 

 

 

כתיבת תגובה