שטרודל תפוחים

שטרודל תפוחים 5.00/5 (100.00%) 4 votes

שטרודל תפוחים

 

מתכון פשוט וקל להכנת שטרודל תפוחים מעולה, קל מאוד להכנה, אין מה להסתבך.

3 שלבים פשוטים: הכנת מלית התפוחים, הרכבת השטרודל ואפייתו, ואחרון חביב אבקת סוכר!

המצרכים להכנת שטרודל תפוחים

  • 1 חבילת בצק עלים ( 1 ק"ג -שהופשר לילה במקרר).
  • 5 תפוחי גרנד סמיט (הירוקים החמצמצים).
  • 1/2 כוס סוכר + 2 כפיות.
  • 1 כף מיץ לימון טרי.
  • 1 כפית גדושה של קינמון טחון.
  • 100 גרם חמאה או מרגרינה.
  • 100 גרם אגוזי מלך טחונים.

הוראות הכנת השטרודל – 2 שטרודלים גדולים

הכנת מלית התפוחים

  • קולפים את התפוחים לקוביות.
  • בסיר או מחבת גדולה שמים: קוביות תפוחים, 1/2 כוס סוכר, 20 גרם חמאה, מיץ לימון.
  • מבשלים על אש גבוהה עד שהתפוחים מפרישים נוזלים.
  • מוסיפים את הקינמון ומבשלים עוד קצת, עד שהנוזלים מתאדים.
  • מעבירים למסננת ומסננים את הנוזלים שנשארו.
  • משאירים להתקרר.

מלית תפוחים לשטרודל

הכנת שטרודל תפוחים

  • מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • חוצים את בצק העלים ל-2 חלקים שווים.
  • כל חצי מרדדים על נייר אפייה מקומח מעט, ממש דק דק.
  • ממיסים את שאר החמאה במיקרוגל.
  • מברישים את כל אחד מחצאי הבצק בחמאה.
  • מפזרים על כל אחד מחצאי הבצק את האגוזים הטחונים וכפית סוכר.
  • בצד הקרוב אלינו מניחים בשורה את התפוחים, כחצי כמות לכל שטרודל- משאירים רווח של כ-5 ס"מ מהשוליים של הבצק.
  • מושכים את שולי הבצק כך שיכסו את מלית התפוחים, וממשיכים בגלגול השטרודל תוך כדי הידוקו.

גלגול שטרודל תפוחים

  •  כאשר נוצר לנו גליל, סוגרים היטב את השוליים ע"י כיווץ הבצק והידוקו תוך קיפול השוליים כלפי מטה או לצד התפר.
  • מרימים את השטרודלים בעדינות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה, כאשר ה"תפר" (סגירת השטרודל), כלפי מטה – דבר המונע מהבצק להיפתח באפייה.
  • מברישים כל שטרודל בחמאה מומסת.
  • חותכים חריצים באמצעות סכין לאורך כל אחד מהשטרודלים.
  • אופים בחום של 220 מעולות למשך כ-10 דקות, לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים עוד כחצי שעה, עד שהשטרודל זהוב מאוד.
  • מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין.
  • מפזרים אבקת סוכר ופורסים באמצעות סכין לחם (אני מפזרת עם מסננת).

אפיית שטרודל תפוחים

והרי לכם  שטרודל תפוחים מענג לשבת או לכל יום אחר :)

בתאבון!

 

4 comments

    • Dana Wildau says:

      הי דבי, אני שמחה מאוד שאהבת את האתר. יש באפשרותך להירשם לרשימת התפוצה ולקבל התראה במייל על כל מתכון חדש שעולה לאתר. את ההרשמה ניתן לבצע ע״י הכנסת כתובת המייל שלך בתיבה ״כבר נרשמתם?״ הנמצאת מצד ימין למטה , בכל דף באתר.

  1. תקווה says:

    היי
    אני רוצה להכין רק שטרודל אחד
    לא שניים
    בחבילה של בצק עלים יש שתי חתיכות הרי..
    השאלה שלי היא מה יחס החומרים?
    תודה רבה

    • Dana Wildau says:

      היי תקווה, אם חבילת הבצק שלך מכילה 1 ק"ג, את כמובן יכולה והשתמש רק בחצי ולהכין רק שטרודל אחד.
      את המרכיבים במתכון את מחלקת ב- 2. בתאבון!

כתיבת תגובה