שיפודי פרגית במחבת

שיפודי פרגית במחבת 3.75/5 (75.00%) 4 votes

שיפודי פרגית במחבת

שיפודי פרגית קלים להכנה, במחבת פסים

אין מה לעשות לפעמים מתחשק לנו לנשנש שיפודים אבל אין לנו זמן וכוח למנגל,

אז בעצם מה הבעיה? יש מחבת, יש פרגיות, יש שיפודים, אז קדימה לעבודה!

מומלץ מראש לקצר את מקל השיפוד, כך שיכנס למחבת.

מצרכים

  • נתחי פרגית / שווארמה – כל 1/2 קילו = 6 שיפודים בערך.
  • 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה – (לכמות של 1/2 קילו פרגית).
  • 1 כפית אבקת שום.
  • 1/2  כפית כמון טחון.
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס גס או פלפל לבן.
  • 1 כפית מלח.
  • מיץ מחצי לימון.
  • 1 כף שמן זית/ קנולה.
  • 1 גמבה אדומה /צהובה –  חתוכה לקוביות של 2*2.
  • 1 בצל – פרוס גס מאוד .
  • שיפודי עץ.
  • מחבת פסים.

שלבי ההכנה

  1. מנקים את הפרגיות ומשתדלים להוציא חתיכות שומן גדולות, פורסים לחתיכות של מקסימום 5 ס"מ
  2. בקערה מערבבים: שמן זית, מיץ לימון, מלח, אבקת שום, פפריקה, פלפל וכמון, ומוסיפים את נתחי הפרגית.
  3. מכסים את הקערה ומשרים במרינדה כמה שיותר (בעדיפות על לילה).
  4. מכינים את השיפודים: בכל שיפוד משפדים כ-3 נתחי בשר, אני אוהבת לשפד בסדר הבא : בצל, גמבה, בשר – כך 3 פעמים על גבי השיפוד.
  5. מחממים את מחבת הפסים ומשמנים אותה מעט – עדיף עם ספריי שמן, אפשר גם עם מגבת נייר משומנת.
  6. מטגנים את השיפודים על אש גבוהה, כאשר הבשר משחים יפה בצד אחד הופכים לצד השני וממתינים – מסובבים את השיפוד כך שלא ישארו חלקים "חיים".
  7. להשלמת הבישול – כך שהבשר יהיה מבושל גם בחלקו הפנימי , מחממים תנור ל-200 מעולת.
  8. את השיפודים המטוגנים מסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה או נייר כסף – ואופים בתנור כ-7 דקות נוספות.
  9. מוציאים ומגישים!

המלצה להגשה עם תפוחי אדמה פריכים שנעשים במחבת.

בתאבון!

 

כתיבת תגובה