תבשיל גולש

תבשיל גולש 5.00/5 (100.00%) 5 votes

תבשיל גולש

תבשיל גולש עם תפוחי אדמה

זהו מתכון שקל מאוד להכין ויוצא פשוט מעדן, הקאץ' הוא שצריך הרבה סבלנות כי מדובר בבישול ארוך.

הוא יתאים לכם לימי החורף הקרים ויספיק למספר מכובד של מנות.

המצרכים

  • 1 קילו בשר בקר – שריר (כתף/ צוואר).
  • 4 בצלים גדולים פרוסים לרצועות.
  • 3 גמבות חצויות ופרוסות לרצועות.
  • 3 שיני שום פרוסות.
  • 1 כף גדושה של פפריקה מתוקה.
  • 2 כפיות מלח.
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס.
  • 2 יחידות רסק עגבניות קטן.
  • 2 כפות שמן קנולה.
  • תפוחי אדמה מבושלים במים – כתוספת.

הוראות ההכנה

  • מנקים את הבשר משומן (כמה שאפשר) ופורסים את הבשר לקוביות של כ- 4 ס"מ על 4 ס"מ.
  • מחממים כפית שמן במחבת ומטגנים את הבשר עד שהוא משחים מעט מכל צדדיו, מניחים בצד.
  • בסיר גדול מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את רצועות הבצל עד שהן נהיות שקופות וממש מעט זהובות.
  • מוסיפים את רצועות הגמבה ואת השום הכתוש וממשיכים לטגן עד שהגמבה מתרככת.

שלבי הכנת הגולש

  • מוסיפים את הבשר לסיר ומתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל.
  • מערבבים עד שכל המרכיבים שבסיר מתכסים בתבלינים ומקבלים גוון אדום.
  • ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי הבשר ומביאים לרתיחה.
  • כאשר המים רותחים מוספים פנימה את רסק העגבניות ומערבבים.
  • מנמיכים את האש ( לאש נמוכה- בינונית), ומבשלים כ-3 שעות בסיר מכוסה אך פתוח מעט.

התוצאה התמונה הבאה:

גולש-מוכן

  • מגישים עם תפוחי אדמה מבושלים, אורז או כל תוספת אחרת שמתחשק.

בתאבון!

 

 

 

כתיבת תגובה